Congresstad Rotterdam

Gateway to Europe

Rotterdam blijft groeien als zakelijke bestemming. Het is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. De indrukwekkende skyline is daar een goed voorbeeld van. Rotterdam beschikt over vele hotels van bekende hotelketens. Ook de vele restaurants en het uitmuntende openbaar vervoer laten de gastvrijheid zien van de stad. U en uw gasten zullen een fantastische tijd beleven in deze prachtige, moderne stad.

FACT# Medisch & life sciences, food, transport & logistiek, maritiem en cleantech zijn de economische speerpunten van de stad.

Congresstad

Rotterdam prijkt als 2e stad van Nederland steeds meer op must-visit lijstjes, ook voor de zakelijke bezoeker. Haar haven is de spil van Europa’s grootste maritieme cluster, maar ook binnen andere sterke economische sectoren als Clean Tech, Life Sciences & Health, Energy, Agro-food, Transport & Logistics en Finance opereert de Maasstad op wereldniveau. Dankzij vele internationaal erkende kennisinstituten, een bloeiende internationale zakelijke gemeenschap, hoogwaardige cultuur en architectuur, een rijk vrijetijdsaanbod, en een grote diversiteit aan bewoners biedt Rotterdam alles in één.

Aangevuld met de goede internationale bereikbaarheid, de competitieve internationale prijs-kwaliteitverhouding en de compactheid van de stad maken van Rotterdam een aantrekkelijke congresbestemming. 

Ontdek de stad!

Hotels

Het hotelaanbod in de buurt van het RACC is ruim en gevarieerd, zodat uw delegaties volop keus hebben uit allerlei accommodatiemogelijkheden die bij elke smaak en elk budget passen. De hotels liggen veelal ten noorden van het complex, nabij het oude centrum van Rotterdam en aan de oevers van de Nieuwe Maas. Het grote voordeel van de hotels nabij het RACC is dat de hotels gunstig zijn gelegen, zowel ten opzichte van de uitvalswegen als van het centrum van Rotterdam.

Door de centrale ligging is dit congrescentrum de perfecte keus voor diegenen die zaken met ontspanning willen combineren en tijdens hun verblijf iets van de sfeer van de Rotterdamse cultuur, bars, restaurants en nachtleven willen proeven.

Bekijk hotelaanbod

Gloednieuw RACC

Of het nu een groot internationaal congres is of een zakelijke meeting in een intiemere setting. Het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) is zeer eenvoudig in te richten voor elke setting.

Waarom het RACC?

FACTS & FIGURES ROTTERDAM 

  • 630.000 inwoners
  • 170 nationaliteiten
  • Ontstaan in 1270
  • Stadsrechten sinds 1340
  • Grootste haven van Europa en 9e van de wereld
  • 2e congresstad van Nederland

Partners

Genootschap voor Eventmanagers
IDEA
AEG Facilities
AIPC Member
European Arenas Associaton
CLC Vecta
ICCA Member
MPI Member
NBTC Marketing
Rotterdam Partners
UFI Member