Congresstad Rotterdam

Gateway to Europe

Must-visit voor de zakelijke bezoeker

Als tweede stad van Nederland, prijkt Rotterdam steeds vaker op must-visit lijstjes, ook voor de zakelijke bezoeker. De haven van Rotterdam is de spil van Europa’s grootste maritieme cluster, maar ook binnen andere sectoren, zoals Clean Tech, Life Sciences & Health, Energy, Agro-food, Transport & Logistics en Finance, opereert de Maasstad op wereldniveau. Rotterdam biedt een grote diversiteit door vele internationaal erkende kennisinstituten, een bloeiende internationale zakelijke gemeenschap, hoogwaardige cultuur en architectuur en een rijk vrijetijdsaanbod. Rotterdam biedt haar inwoners en gasten alles in één! Daarnaast heeft Rotterdam een goede internationale bereikbaarheid en door de compactheid van de stad is Rotterdam een aantrekkelijke congresbestemming.

FACT# Medisch & life sciences, food, transport & logistiek, maritiem en cleantech zijn de economische speerpunten van de stad.

Waarom congresstad Rotterdam

Rotterdam blijft groeien als zakelijke bestemming en als congresstad. Het is een jonge, dynamische wereldstad die zich in hoog tempo blijft vernieuwen. De indrukwekkende skyline zorgt voor een internationaal en overweldigend gevoel. Het uitmuntende openbaar vervoer laat de gastvrijheid van de stad zien en zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig op bestemming kunt komen. Het RACC is, door de centrale ligging van het congrescentrum, de perfecte keus voor diegenen die zaken met ontspanning willen combineren. Uw gasten kunnen tijdens hun verblijf zo eenvoudig de sfeer proeven van de Rotterdamse cultuur, architectuur, bars, restaurants en het nachtleven. U en uw gasten zullen een fantastische tijd beleven in deze prachtige en moderne stad.

Ontdek de stad!

Hotels

Rotterdam heeft een groot hotelaanbod in elke smaak en prijsklasse. Uw delegaties hebben dan ook volop keuze uit accommodaties in de buurt van het RACC. De hotels liggen veelal ten noorden van het complex, nabij het oude centrum van Rotterdam en aan de oevers van de Nieuwe Maas. Deze hotels hebben dan ook een perfecte ligging, ten opzichte van de uitvalswegen en het centrum van Rotterdam. En in Q3 2023 openen de deuren van een hotel gelegen exact naast Rotterdam Ahoy. Daarnaast beschikt Rotterdam over een groot aantal restaurants waar heerlijk gegeten kan worden.

Bekijk hotelaanbod

 

Het congrescentrum RACC

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) is een congrescentrum midden in Hart van Zuid. Het congrescentrum is perfect voor een zakelijk evenement in elke setting, of het nu gaat om een kleine zakelijke meeting of een groot internationaal congres. Bekijk hier alle mogelijkheden van het RACC.

Waarom het RACC?

 

Rotterdam Make It Happen

Als onderdeel van de alliantie 'Rotterdam. Make It Happen’ draagt Rotterdam Ahoy bij aan de breed gedragen stadmentaliteit. Samen met meer dan 30 partners zetten we de stad op de kaart en dragen we de typisch Rotterdamse mentaliteit uit, dat zich laat vangen met woorden als ondernemend, rauw en internationaal. Werelds, grensverleggend, no-nonsense. Ze vormen het fundament van 'Rotterdam. Make It Happen.’.

FACTS & FIGURES ROTTERDAM 

  • 630.000 inwoners
  • 170 nationaliteiten
  • Ontstaan in 1270
  • Stadsrechten sinds 1340
  • Grootste haven van Europa en 9e van de wereld
  • 2e congresstad van Nederland
Partners
Genootschap voor Eventmanagers
IDEA
AEG Facilities
AIPC Member
European Arenas Associaton
CLC Vecta
ICCA Member
MPI Member
NBTC Marketing
Rotterdam Partners
UFI Member