Divers Rotterdam

Uniek & veelzijdig

Stad van vernieuwing en vooruitgang

Rotterdam is een stad van voorlopers, pioniers en mensen die verandering durven en willen brengen. Ondernemen, vernieuwen en experimenteren, het zit in het DNA van Rotterdam. Van oudsher al trok Rotterdam immigranten van heinde en verre. Zij kwamen hier naartoe om hun dromen waar te maken, om een toekomst op te bouwen. Deze pioniersdrift zorgde ervoor dat Rotterdam uitgroeide tot de wereldhavenstad van vandaag. Een stad die nog steeds wordt gekenmerkt door haar gewaagde vernieuwingsdrang; of het nu gaat om architectuur, de creatieve sector of de haven. Het maakt ook dat onze stad niet zelden trendsettend is. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte en de architectonische hoogstandjes op de Kop van Zuid. Of de universiteiten, onderwijsinstellingen en kenniscentra die internationaal hoog in aanzien staan vanwege hun kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs.

Waarom het RACC? Bekijk ruimtes

FACTS & FIGURES ROTTERDAM 

  • 630.000 inwoners
  • 170 nationaliteiten
  • Bruisende jongerenscene
  • Ontstaan in 1270
  • Stadsrechten sinds 1340
  • Grootste haven van Europa 9e van de wereld

Rotterdam is een echte uitgaansstad. Zowel in het weekend als doordeweeks.. Rotterdam kenmerkt zich als een stad voor jongeren. De hogescholen en universiteit zorgen dat de stad veel jongeren bevinden. Rotterdam geniet van een bruisende urban- en dancescene. De vele clubs en barren bruisen van gezelligheid en men kan terecht bij een van de vele restaurants.

Rotterdam heeft een grote aantrekkingskracht. Omdat Rotterdam de afgelopen tijd vaak positief in het nieuws is geweest, groeit het dagtoerisme. Ahoy is met zo`n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste publiekstrekkers.

FACT# Rotterdam staat bekend om haar cultuur en wereldhaven. Een ware schakel in de internationale economie. 

Wereldstad

Rotterdam is een wereldstad, internationaal geroemd als 'gateway to Europe’. Haar haven is de spil van Europa’s grootste maritieme cluster, maar ook binnen andere sterke economische sectoren als Clean Tech, Life Sciences & Health, Energy, Agro-food, Transport & Logistics en Finance opereert de Maasstad op wereldniveau. Dankzij vele internationaal erkende kennisinstituten, een bloeiende internationale zakelijke gemeenschap, hoogwaardige cultuur en architectuur, een rijk vrijetijdsaanbod, en een grote diversiteit aan bewoners biedt Rotterdam alles in een.

Met haar strategische ligging in Europa staat Rotterdam letterlijk in verbinding met de rest van de wereld.

Ontdek de stad!

Partners
Genootschap voor Eventmanagers
IDEA
AEG Facilities
AIPC Member
European Arenas Associaton
CLC Vecta
ICCA Member
MPI Member
NBTC Marketing
Rotterdam Partners
UFI Member