Ahoy

Als Rotterdam Ahoy leven we in het hier en nu maar denken continu aan de toekomst, een duurzame toekomst. Een toekomst in een gezonde, mooie en groene stad. Zodat onze volgende generaties ook kunnen genieten van al het moois dat wij te bieden hebben. Duurzame ambities realiseer je niet alleen. Rotterdam Ahoy bouwt op verschillende manieren samen met partners en stakeholders aan de toekomst.

 

Zo maken wij onderdeel uit van het EU project Ruggedised en investeren we in duurzame oplossingen in onze accommodatie. Benieuwd naar het totaal aan duurzame oplossingen binnen onze organisatie? Check de Plattegrond Duurzaamheid Rotterdam Ahoy. Bekijk ook onze duurzaamheidsbrochure.

Bekijk onze duurzaamheidsbrochure

Een aantal voorbeelden:
 

  • Rotterdam Ahoy draagt o.a. bij aan een vermindering van het aantal broeikasgassen door volledig gasloos te zijn. Daarnaast beschikt Ahoy over een mossedumdak op het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) van 1.713 m2. Dit dak werkt CO2 verlagend; 300 m2 zorgt al voor een compensatie van 1 ton aan CO2, oftewel een realisatie van 5,71 ton compensatie. Doordat het ook de isolatiewaarde van het RACC verhoogt, is er daarnaast minder energie nodig om te stoken of te koelen.
  • Zonnepanelen (2562 stuks op het dak van Hal 1 en het kantorencomplex en 2880 stuks op het convention centre) realiseren energie die gelijk staat aan 25% van het jaarlijks energieverbruik van Ahoy.
  • Ahoy wordt partner in de aanleg van een waterbuffer op haar terrein. Met deze buffer wordt hemelwater niet afgevoerd maar gezuiverd en ondergronds vastgehouden. In periode van droogte kan het bewaarde water gebruikt worden voor bijvoorbeeld het wassen van onze ramen en vloeren.
  • Tijdens diverse concerten worden plastic bekers, 'van cup naar cup’ ingezameld. Zo werd er bij De Vrienden van Amstel LIVE 2022 5.680 kg plastic ingezameld dat hergebruikt kon worden.

Nieuws & Updates

Partners
Genootschap voor Eventmanagers
IDEA
AEG Facilities
AIPC Member
European Arenas Associaton
CLC Vecta
ICCA Member
MPI Member
NBTC Marketing
Rotterdam Partners
UFI Member