19 oktober 2023

Vanaf 2025 zetelt Art Rotterdam in Rotterdam Ahoy

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari vindt in de iconische, Rotterdamse Van Nelle Fabriek, UNESCO werelderfgoed, de 25ste editie plaats van Art Rotterdam. Het wordt een memorabel event. Niet alleen viert deze gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst dan haar zilveren jubileum, ook neemt zij afscheid van de Van Nelle Fabriek waar zij 11 keer onderdak genoot. Vanaf 2025 zetelt Art Rotterdam in het Rotterdamse Ahoy.

Komende editie is de laatste kans om Art Rotterdam in de moderne architectuur van de iconische Van Nelle Fabriek te beleven. Vanaf 2025 in Ahoy kunnen we al onze groeiambities waarmaken op een totale vloeroppervlakte van 14.000 m2. De extra ruimte gaan we inzetten voor een groter beursoppervlak, extra horeca en een reprise van alle gecureerde secties die ooit te zien waren op Art Rotterdam. Naast de Prospect tentoonstelling van het Mondriaan Fonds komen nog vier andere speciale secties terug, waaronder de verduisterde afdeling voor videokunst - Projections. Hiermee krijgt Art Rotterdam een nog  gevarieerder en internationaal uniek concept.

Fons Hof, directeur Art Rotterdam

We zijn verheugd dat Art Rotterdam na 25 geweldige edities Rotterdam Ahoy kiest als de ontmoetingsplaats voor hedendaagse kunst in Nederland. Het is een iconisch evenement dat past bij onze Rotterdamse én internationale accommodatie en we verwelkomen de organisatie en haar bezoekers dan ook heel graag in 2025!

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy

We kijken terug op vele waardevolle edities van Prospects in de Van Nelle Fabriek. De gezamenlijke overstap naar Ahoy stemt ons nieuwsgierig naar de nieuwe kansen voor de potentie en dynamiek van Prospects en Art Rotterdam.

Eelco van der Lingen, directeur Mondriaan Fonds

Over Art Rotterdam

Art Rotterdam is de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst in Nederland. Jaarlijks biedt Art Rotterdam een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen deze beurs een unieke uitstraling. Voor een toenemend aantal kunstliefhebbers is Art Rotterdam het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van beurzen. Onderdeel van Art Rotterdam is GalleryViewer.com, een online platform dat potentiële kunstkopers ondersteunt bij een toekomstige kunstaankoop. De ruim 90 deelnemende galeries uit Nederland en België zijn geselecteerd op hun hoogwaardige aanbod. GalleryViewer.com onderhoudt een uitgebreide database van kunstwerken, tentoonstellingen en kunstenaarsprofielen. De site streeft naar transparantie en educatie voor een breed publiek, informeert online en stimuleert de échte kunstervaring die in de galerie plaatsvindt.

Over Rotterdam Art Week

Kunst is overal in Rotterdam, en zeker tijdens Art Rotterdam en de gelijktijdige Rotterdam Art Week. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door de hele stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en open ateliers. Net als in eerdere jaren bestaat de programmering uit evenementen die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad versterken en verlevendigen. Voor de complete programmering: Rotterdamartweek.com

Over Prospects

Van 1 t/m 4 februari 2024 organiseert het Mondriaan Fonds een nieuwe editie Prospects tijdens Art Rotterdam op het terrein van de Van Nelle Fabriek. De tentoonstelling laat het werk zien van circa 86 startende kunstenaars. Alle kunstenaars ontvingen in 2022 een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van startende kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam kunnen kunstprofessionals en verzamelaars, maar ook een brede groep geïnteresseerden kennismaken met het werk van deze veelbelovende kunstenaars.

Over Ahoy

Sinds 1971 is Rotterdam Ahoy een unieke evenementenaccommodatie in Nederland met twee muziekzalen/arena's (Ahoy Arena en RTM Stage), 30.000m2 aan Beurs- & Evenementenhallen en het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) dat uit het grootste auditorium van Nederland en 35 subzalen bestaat. Ahoy huisvest en organiseert een zeer divers aanbod aan evenementen; van grote concerten en sporttoernooien, tot familieshows, conferenties, vak- en publieksevenementen en alles daar tussenin. Rotterdam Ahoy biedt ruimte voor business, communicatie en entertainment.

 

 

Ander nieuws