10 september 2021

Tweevoudig olympisch kampioen Lavreysen naar Wooning Zesdaagse

Harrie Lavreysen, de sprintkoning van de afgelopen Olympische Spelen in Tokio, start in de GPN/Provato Sprint Cup tijdens de Wooning Zesdaagse. De Brabantse tweevoudig olympisch kampioen en zesvoudig wereldkampioen neemt het in Rotterdam Ahoy onder meer op tegen zijn rivaal en zilveren medaillewinnaar op de Spelen: Jeffrey Hoogland. De Wooning Zesdaagse vindt plaats van 7 t/m 12 december 2021 in Rotterdam Ahoy.

De olympische revanche van de sprintfinale vindt dus plaats in Rotterdam Ahoy. De wedstrijddirectie Peter Schep en Michael Zijlaard zijn trots dat de 24-jarige sprinter uit Luyksgestel op dinsdag, woensdag en zondag deelneemt aan de GPN/Provato Sprint Cup. Zijlaard: "Harrie is toch een van de grote bazen van de Olympische Spelen”, legt hij uit. "Er zijn niet zoveel sporters die met tweemaal goud terugkeren, dus zijn we blij dat hij er ook dit jaar bij is in de Wooning Zesdaagse en dat hij dan tegen de nummer twee van het olympische sprinttoernooi kan strijden, is helemaal fantastisch.”

Wedstrijddirecteur Peter Schep ziet daarnaast een bredere ontwikkeling voor het wielerevenement in Rotterdam Ahoy met de komst van deze sprintvedetten. "Wij investeren al jaren in het sprinttoernooi en geven jong talent de kans op een mooi podium. Ook in de duuronderdelen van de Zesdaagse. Het is mooi om te zien dat baanwielrennen nu een enorme vlucht heeft genomen en dat de successen van de gevestigde namen ook weer nieuwe beloften naar de piste in het algemeen haalt en de Zesdaagse in het bijzonder.”

Lavreysen is blij dat hij zich in Rotterdam Ahoy voor het eerst sinds zijn olympische victorietocht kan tonen voor vaderlands wielerpubliek. "De Zesdaagse is altijd heel speciaal om te rijden”, legt hij uit. "Er is een goede sfeer en een fijn wedstrijdprogramma. Daarnaast is het ditmaal natuurlijk extra bijzonder omdat het de eerste keer na de Spelen is.”

Tijdens de Wooning Zesdaagse komt Lavreysen onder meer weer zijn rivaal Hoogland tegen, met wie hij ook om het goud op de Spelen streed. Voor de Brabantse sprinter inmiddels geen verrassing meer. "Overal waar we rijden, staan we uiteindelijk wel tegenover elkaar. Dat gaat in Rotterdam ook gebeuren. Het wordt vast weer een mooi duel.”


Tickets verkrijgbaar
Met aan de start zowel van de weg bekende coureurs als pistiers pur sang, die tegen elkaar uitkomen in koppelkoersen, derny-wedstrijden, tijdritten en op de sprint, is de Wooning Zesdaagse de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Ook de Nederlandse sprintelite is van dichtbij te bewonderen in het sprintprogramma. Talenten onder de 23 jaar strijden er om de Talents Cup. De kaartverkoop voor de Wooning Zesdaagse 2021 is al van start via Ticketmaster.nl. Kaarten van de verplaatste editie november 2020 blijven geldig voor 2021.
 

www.wooningzesdaagse.nl

Ander nieuws