29 oktober 2020

Online Seminar en Rotterdam Ahoy openen nieuwe studio voor live, virtuele en hybride evenementen

Webinaraanbieder Online Seminar en evenementenaccommodatie Rotterdam Ahoy openen vanaf 5 november Studio Ahoy. De studio geeft organisaties de mogelijkheid om live, virtuele en hybride events te organiseren. De samenwerking tussen Online Seminar en Rotterdam Ahoy is een next step  op het gebied van innovatie binnen de evenementensector.

Van talkshows tot e-learnings
Marthijn Pieters, CEO van Online Seminar: "De impact van het coronavirus is enorm. Door de huidige beperkingen zoeken organisaties naar een alternatief om hun doelgroep te bereiken. Met deze studio combineren we het beste van de off- en online wereld.” Er zijn volledig digitale uitzendingen vanuit Ahoy mogelijk waarbij het publiek vanuit huis participeert. Daarnaast bestaat de hybride variant, met publiek in de zaal én op afstand. Tot slot kan er een live uitzending gefaciliteerd worden waarbij het voltallige publiek in Ahoy zit (uiteraard volgens de op dat moment geldende maatregelen).

Pieters licht toe: "De online uitzendingen geven veel interactie, dankzij functionaliteiten zoals een chat, pollvragen en enquêtes. Dit faciliteert een breed scala aan formats, van talkshows en e-learnings tot productpresentaties. Daarnaast bieden de virtuele uitzendingen data op gebruikersniveau, zodat organisaties beter inzicht krijgen in hun doelgroep.”

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: "Wij kijken uit naar de samenwerking met Online Seminar. Met Studio Ahoy bedienen wij onze klanten, zowel live als online en in een combinatie hiervan. Zeker met de opening van ons Rotterdam Ahoy Convention Centre komende maand, komt het partnership met Online Seminar op het juiste moment. De flexibiliteit voor alle nationale en internationale congressen die hier gaan plaatsvinden, is zeker in deze tijd zeer welkom.”

Veiligheid voorop
De studio is volledig aangepast aan de laatste richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent onder andere online registratie voor live bezoekers, duidelijke routing, diverse hygiënische voorzieningen en vaste zitplaatsen. 
 

Bekijk brochure

Ander nieuws