07 september 2021

Olympisch kampioen Hoogland naar Wooning Zesdaagse

Olympisch kampioen teamsprint Jeffrey Hoogland start in de GPN/Provato Sprint Cup tijdens de Wooning Zesdaagse. De tegenstanders van de viervoudig wereldkampioen worden in de komende weken bekendgemaakt. Het starschot van het evenement wordt gegeven door Olympisch keirin kampioene Shanne Braspennincx. De Wooning Zesdaagse vindt plaats van 7 t/m 12 december 2021 in Rotterdam Ahoy.

De 28-jarige sprinter uit Nijverdal is de eerste aanwinst voor de GPN/Provato Sprint Cup, waaraan hij op dinsdag, woensdag en zondag deelneemt. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is blij dat hij de tweevoudig olympisch medaillewinnaar heeft kunnen vastleggen. "Jeffrey is al jaren een vaste waarde tijdens de Wooning Zesdaagse en daarom is het extra bijzonder dat hij er na de succesvolle Olympische Spelen weer bij zal zijn. We zijn blij en trots dat Jeffrey wederom naar Rotterdam Ahoy komt.”

Hoogland schuift daarnaast met zijn partner Braspennincx deze week aan bij Zesdaagse TV, waar hij uiteraard spreekt over de succesvol verlopen Olympische Spelen in Tokio en de deelname aan de Wooning Zesdaagse. De komende weken gaat de wedstrijddirectie verder met het vastleggen van de andere topsprinters om het deelnemersveld voor de GPN/Provato Sprint Cup te completeren.

Tickets verkrijgbaar
Met aan de start zowel van de weg bekende coureurs als pistiers pur sang, die tegen elkaar uitkomen in koppelkoersen, derny-wedstrijden, tijdritten en op de sprint, is de Wooning Zesdaagse de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Ook de Nederlandse sprintelite is van dichtbij te bewonderen in het sprintprogramma. Talenten onder de 23 jaar strijden er om de Talents Cup. De kaartverkoop voor de Wooning Zesdaagse 2021 is al van start via Ticketmaster.nl. Kaarten van de verplaatste editie november 2020 blijven geldig voor 2021.

Ander nieuws