16 september 2022

Niki Terpstra neemt afscheid bij Wooning Zesdaagse

Niki Terpstra neemt tijdens de 39ste editie van de Wooning Zesdaagse in Rotterdam Ahoy, afscheid als wegprofwielrenner. Terpstra heeft overwinningen op zijn naam staan van de Ronde van Vlaanderen- en Parijs-Roubaix en zegevierde viermaal in Ahoy. De fabuleuze carrière van Terpstra wordt tijdens de Wooning Zesdaagse op zaterdag 10 december extra belicht met een thema-avond rond zijn mooiste prestaties op weg en baan. De Wooning Zesdaagse vindt van 6-11 december 2022 plaats.

 

Het wordt voor de hoofdrolspeler een dubbel gevoel tijdens de komende editie van de Wooning Zesdaagse. Hij zwaait daar het wielerpubliek als weg- en baanprof vaarwel, maar gaat ook nog een serieuze gooi doen naar de eindzege op zondagmiddag. "Het gaat sowieso een heel bijzondere zesdaagse worden”, legt de 38-jarige Terpstra uit. "Natuurlijk is het een afscheidskoers, maar ik start wel met de ambitie om te winnen. Ik was al vier keer de beste in Rotterdam en wil daar graag nog een zege aan toevoegen.” Terpstra maakt er geen geheim van dat de keuze om in de Wooning Zesdaagse afscheid te nemen, met het hart is gemaakt.

Ahoy voelt echt als mijn thuisbaan. Ik heb hier zulke mooie zesdaagsen gereden. De sfeer is altijd super en dus was het voor mij logisch om in deze ambiance - met het publiek dicht langs de baan - mijn laatste koers te rijden en niet tijdens een willekeurige klassieker op de weg.

Niki Terpstra

 

Wedstrijddirecteur Michael Zijlaard is blij dat Terpstra voor zijn Zesdaagse koos om voor de laatste maal over de piste te flitsen. "Veel mensen kennen Niki natuurlijk als wegrenner, maar vergeet niet dat hij ook een enorme erelijst als pistier heeft. Met vier overwinningen op zak en kans op een nieuwe zege in december, voegt hij zich in een rijtje grote wielerhelden uit de geschiedenis, zoals Peter Post, Eddy Merckx, Jan Raas, Francesco Moser en Patrick Sercu, wiens namen ook op de winnaars-boarding prijken.” Zijlaard en collega-wedstrijddirecteur Peter Schep zijn momenteel hard aan het werk om het deelnemersveld van de Wooning Zesdaagse vorm te geven én de perfecte koppelmaat van Terpstra te contracteren.

We staan op zaterdag op een feestelijke manier uitgebreid stil bij de successen van Niki door de jaren heen en daar betrekken we uiteraard ook zijn familie en vrienden bij. De zoektocht naar een goede partner verloopt gestaag. Wij weten zeker dat we hem kunnen koppelen aan een topcoureur waarmee hij kan meedoen voor een vijfde zege in Rotterdam Ahoy.

Wedstrijddirecteur Michael Zijlaard

Ander nieuws