22 juli 2019

Ministerium für Verkehr onderstreept belang van InfraTech Duitsland in Noordrijn-Westfalen.

Onder het motto "Onderhoud en Verbetering" wordt van 14 t/m 16 januari 2020 de vakbeurs InfraTech Duitsland in Messe Essen gehouden. Sinds juni 2019 heeft Hendrik Wüst, Minister für Verkehr des Landes Nordrhein-Westfalens,  ingestemd met  het zogenoemde Schirmherrschaft van de beurs InfraTech Duitsland. Daarmee onderstreept Minister Wüst het belang van deze vakbeurs voor infrastructuur in Noordrijn-Westfalen.

InfraTech is in enkele jaren uitgegroeid tot de toonaangevende beurs in Duitsland op het gebied van infrastructuur en biedt opdrachtgevers, opdrachtnemers, en toeleveranciers een uniek podium voor infrastructurele oplossingen. Ruim 160 bedrijven hebben zich reeds aangemeld als exposant en dat aantal groeit.

Met "Grond-, weg- en waterbouw", "Riolering en Ontwatering", "Openbare Ruimte en Mobiliteit," staan opnieuw de belangrijkste speerpunten voor deze branche centraal. Met het toevoegen van het thema "Energie en Milieu” wordt duurzaamheid en energie-efficiëntie onder de aandacht gebracht.

InfraTech wordt gehouden in Essen, het centrum van het Duitse Noordrijn-Westfalen. Tien van grootste steden in Duitsland liggen in deze dichtbevolkte regio. Er is dan ook nergens een grotere concentratie aan autowegen, waterwegen, rioolstelsels en openbare ruimtes. In deze regio zijn grotere investeringen dan elders in Duitsland nodig om een toekomstbestendige infrastructuur te realiseren. "Wij hebben nog veel in te halen in NRW", benadrukte Hendrik Wüst, Minister van Verkeer van Noordrijn-Westfalen in januari 2019 bij een bezoek aan de Nederlandse editie van InfraTech in Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.infratech.de

Ander nieuws