04 oktober 2018

Bouw Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage officieel van start

Rotterdam Ahoy viert in januari 2021 haar 50e verjaardag. Deze mijlpaal zal gevierd worden in het nieuwe veelzijdige gebouw van de Rotterdamse evenementenaccommodatie, dat haar deuren eind 2020 opent. De start van de uitbreiding wordt op zondag 15 juli feestelijk gevierd op de derde dag van het NN North Sea Jazz Festival. Direct na het festival wordt er gestart met het heien en de bouw. Dit gebeurt in de rustige zomerperiode zodat evenementen geen hinder ondervinden. Gedurende de bouw blijft exploitatie gewoon mogelijk en wordt overlast tot een minimum beperkt.

Rotterdam Ahoy beschikt vanaf eind 2020 over een prachtig nieuw entreegebouw, bestaande uit 35 break out rooms en RTM Stage, Nederlands grootste auditorium/ theater met een capaciteit van 2750 stoelen. Deze stoelen kunnen worden verwijderd waardoor de zaal tevens geschikt is voor concerten, events en beurzen.

Nieuwe tijdelijke entree

De uitbreiding vindt aan de voorzijde plaats waardoor Ahoy als het ware een nieuwe voordeur krijgt. Na North Sea Jazz wordt de huidige Centrale Entree (waar de kassa’s zich bevinden) afgebroken en vervangen door een nieuwe entree. Deze entree is van tijdelijke aard en van hoogstaande kwaliteit.

Vernieuwde Beurs- en Evenementenhallen

Vanaf vorige zomer zijn de Beurs- & Evenementenhallen grondig gerenoveerd. Zo is de buitenmuur van Hal 2 en 4 opgeschoven waardoor er 1.200 m2 extra vloeroppervlakte is gecreëerd. Ook zijn de horecabuffetten en toiletgroepen vernieuwd en zijn de hallen voorzien van dimbare LED-verlichting. Er zijn nieuwe gordijnen opgehangen en de scheidingswanden hebben plaatsgemaakt voor nieuwe moderne wanden. De oude luchtbehandelingskasten zijn vervangen door nieuwe duurzame techniek; dit betekent minder energieverbruik en meer comfort voor bezoekers.

Hart van Zuid

De renovatie van de hallen en de komst van het congrescentrum maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, een kwalitatieve metamorfose, met als doel een nieuw bruisend stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Het beoogde nieuwe gebied wordt een plek waar het prettig vertoeven is en waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De gebiedsontwikkeling levert een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde op voor Rotterdam-Zuid en voor de stad als geheel: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten.

Ander nieuws