03 December 2019

Werving vrijwilligers Eurovisie Songfestival 2020 gestart!

Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich officieel aanmelden via het vrijwilligersplatform van de projectorganisatie op eventmakers.nl/songfestival. De organisatie is op zoek naar in totaal circa 650 vrijwilligers voor de periode van 1 tot en met 17 mei: goed voor ruim 5000 uur vrijwilligerswerk.

In Rotterdam zijn er veel functies waarbij vrijwilligers worden ingezet als host. Zo maken hosts bijvoorbeeld bezoekers wegwijs in de stad, bij drukke openbaarvervoersknooppunten, op luchthavens en in en rond Ahoy. Ook zullen hosts worden ingezet voor informatieverstrekking bij de Eurovision Village en in het pers- en accreditatiecentrum.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme): "Grote evenementen zoals het Eurovisie Songfestival kunnen niet bestaan zonder de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers. We zijn op zoek naar gastvrije mensen die als ambassadeurs van de stad de mooiste plekken van Rotterdam en het Eurovisie Songfestival laten zien aan bezoekers van over de hele wereld. We doen er alles aan om hen een onvergetelijk evenement te bieden. Onze vrijwillige ambassadeurs waarderen we met goede training, een mooi kledingpakket, catering, leuke bijeenkomsten en uniek kijkje achter de schermen.”

Het vrijwilligersplatform wordt mogelijk gemaakt door EventMakers. Yvonne Tamminga van EventMakers: "We zijn enorm trots dat we met ons vrijwilligersplatform een bijdrage mogen leveren aan het succesvol organiseren van dit prachtige evenement. Vrijwilligers maken het evenement en daarom zijn we erg blij dat we in samenwerking met de gaststad en de Host Broadcaster voor een onvergetelijke ervaring voor de vrijwilligers zorg mogen dragen.”

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy, doet ook graag een beroep op vrijwilligers. Zo kunnen vrijwilligers in Ahoy terecht in voor ondersteunende functies in het pers- en accreditatiecentrum, zich inzetten als gastheer/gastvrouw en de gasten begeleiden naar hun plaatsen. Jansen: "Gastvrijheid tijdens evenementen is een van onze belangrijkste pijlers. Hoe mooi is het als wij als stad samen met enthousiaste vrijwilligers de wereld kunnen laten zien dat wij onze bezoekers met open armen ontvangen in Rotterdam.”

Rotterdammers zijn enthousiast over de vrijwillige inzet. Nog voor de inschrijving startte, hadden al ruim 200 mensen zich bij de gemeente en de publieke omroep gemeld. Kandidaat-vrijwilliger Rik Roeske: "Ik heb geen moment getwijfeld om me als vrijwilliger op te geven. Wat is er mooier dan de stad waar je van houdt te laten zien aan al die bezoekers? Ik wil hen graag laten ervaren wat Rotterdam zo Rotterdams maakt.”

Vrijwilligers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.eventmakers.nl/songfestival. Meer informatie via www.rotterdam.nl/songfestival.

Ander nieuws