18 September 2023

Wereldkampioenen Havik-Van Schip aan de start

Kersverse wereldkampioenen op de koppelkoers, Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip, staan op het affiche van de komende editie van de Wooning Zesdaagse. Het duo, dat onlangs bij het WK op de baan in Glasgow geschiedenis schreef, door als allereerste Nederlands koppel ooit wereldkampioen te worden, maakt tussen 12 en 17 december haar opwachting in Rotterdam Ahoy. Ze gaan voor het eerst gezamenlijk op jacht naar de winst in Ahoy.

Yoeri Havik gaat op voor zijn derde overwinning van de Zesdaagse. Afgelopen jaar behaalde hij de overwinning met een ronde voorsprong. Hij deed dit aan de zijde van Niki Terpstra, die tijdens deze Zesdaagse zijn professionele carrière als wielrenner beëindigde. Het was niet de eerste keer dat Havik als winnaar de zesdaagse afsloot: in 2020 eindigde hij bovenaan met compagnon Wim Stroetinga.

Van Schip heeft ook enkele keren zijn opwachting gemaakt in Rotterdam Ahoy, maar wist nog niet met de winst aan de haal te gaan. In 2019 vormde hij een koppel met Stijn Steels tijdens de Zesdaagse. In 2022 moest Van Schip afhaken vanwege ziekte. Samen met Yoeri Havik gaat hij in december dus strijden voor zijn eerste overwinning tijdens de Wooning Zesdaagse. Het publiek kan de wereldkampioenen zes avonden lang, zeven wedstrijden per avond, in actie zien. In totaal doen er dertien koppels mee.

Wedstrijddirecteur Michael Zijlaard is in zijn nopjes met de komst van de wereldkampioenen:

Wij zijn heel blij dat Havik en Van Schip naar de Zesdaagse komen. Het is de top en die willen we graag in actie zien in Ahoy. We kijken uit naar een spannende editie. Zij zijn natuurlijk het te kloppen koppel, maar die druk moeten ze wel kunnen waarmaken.

Wedstrijddirecteur Michael Zijlaard

Ander nieuws