Wawrinka en Monfils keren terug in Rotterdam

03 September 2019

Stan Wawrinka en Gaël Monfils, de beide finalisten van het afgelopen ABN AMRO World Tennis Tournament, keren terug in Rotterdam voor de 47e editie van het ATP 500 toernooi. Zowel titelverdediger Gaël Monfils als Stan Wawrinka gaan in Rotterdam Ahoy op jacht naar hun tweede titel. Het ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 8 tot en met 16 februari in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "De toernooiwinnaar is natuurlijk de eerste speler die je benadert. In dit geval waren we zo enthousiast over beide finalisten, dat we direct aan de slag zijn gegaan om ze allebei terug te laten keren. Het zijn twee schitterende spelers om in actie te zien. Enerzijds heb je de spectaculaire show van Monfils met zijn atletische spel. Anderzijds de techniek van Wawrinka, met misschien wel de allermooiste backhand van de ATP Tour. Dat beiden een continu hoog niveau halen bewijzen ze nu ook weer in de US Open, waar ze in de kwartfinale staan.

Titelverdediger

Na een verloren finale in 2016, schreef Gaël Monfils in februari de titel op zijn naam door een 6-3, 1-6, 6-2 overwinning op Wawrinka. Onderweg naar zijn negende ATP Tour-titel schakelde hij onder meer David Goffin en Daniil Medvedev uit, met spectaculair tennis. Voor de 32-jarige Fransman, vormt de winst in Rotterdam de opmaat naar een uitstekend jaar, waardoor hij op dit moment nummer 13 van de wereld is.

Wawrinka ook op jacht naar een tweede titel

Wat Stan Wawrinka in februari niet lukte, lukte in 2015 wel. In dat jaar veroverde hij de winst in het ABN AMRO World Tennis Tournament. In totaal veroverde Wawrinka 16 titels, waarvan de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en US Open (2016) de meest aansprekende zijn. Door een blessure viel hij van een derde plaats op de ATP Rankings in 2018 terug naar een plaats buiten de top-200. Hij beloonde de benodigde wildcard in Rotterdam met een prachtig resultaat. Door zijn resultaten op de US Open, waar hij het in de kwartfinale op gaat nemen tegen Daniil Medvedev, keert hij volgende week terug in de top-20 van de ATP Rankings.

 

Ander nieuws