28 Juni 2024

The artists formerly known as Lama’s in 2025 terug in het theater

De oplettende fan heeft het vast al gehoord: na de uitgebreide viering van 20 jaar The artists formerly known as Lama’s is het tijd om weer vooruit te blikken! Gisteravond kwam en vanavond komt iedereen per pont, slee, trein, boot, fiets of te voet naar TAFKALMANIA in Amsterdam. Straks is het aan de mannen om weer naar de fáns af te reizen. Tickets voor deze tour, getiteld 'TAFKAL: Stapelgek, op elkaar!' zijn vanaf NU te koop. 

TAFKAL: Stapelgek, op elkaar!
Een beperkt aantal shows, 'maar wel een onbeperkte avond genieten’ (Ruben Nicolai), 'grootse optredens met een onvoorspelbaar karakter’ (Patrick Lodiers), 'Ik ben er ook!’ (Jeroen van Koningsbrugge), 'bel even later terug voor een quote, ik zit in een illegaal Chinees gokhuis en m’n batterij is bijna le..’ (Ruben van der Meer) en 'Ik heb nog niemand gebeld, wat zijn de data ook al weer?’ (Tijl Beckand). 

Een nieuw tijdperk vraagt om een nieuwe aanpak, dus ook nieuwe spelvormen. Maar wat blijft is het collectief beledigen van alle minder-en meerderheden, knetterharde doch actuele grappen en natuurlijk zullen ook de nodige klassiekers niet ontbreken. De show Stapelgek, op elkaar! is een evenement, een transcendente totaal ervaring waarin de kunst van het improviseren tot op het hoogste niveau zal worden bedreven. De vijf mannen zullen vlammen, scoren en boven zichzelf uitstijgen. 'En het kan altijd toch weer de laatste keer zijn’ (bedrijfsarts Dr. L van Dinteren). 

Over Tafkal
Eind juni 2004 werd het televisielandschap verrijkt met het improvisatieprogramma de Lama’s. Daarmee werd tv-geschiedenis geschreven. Tussen 2004 en 2008 keken miljoenen mensen naar iets volslagen nieuws: alles werd ter plekke bedacht en gespeeld. Na 83 afleveringen hielden de Lama’s het voor gezien. Inmiddels hadden Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Patrick Lodiers ook de theaters veroverd en namen ze afscheid door in zes steden voor 65.000 bezoekers op te treden. Er gingen in die jaren ruim een half miljoen DVD’s over de toonbank. De kroon op het werk was het winnen van de Gouden Televizierring en een nominatie voor de Gouden Roos van Montreux. Tussen 2008 en 2017 traden de Lama’s niet meer op en richtten zij zich op hun individuele carrières. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan; in 2017 maakten ze hun comeback in de Ziggo Dome met vier shows en deden dat in 2019 nog eens dunnetjes over. In 2022 gingen de Lama's verder als Tafkal met inmiddels twee uitverkochte theatertours en twee keer Ziggo Dome achter hun naam. Ook maakten ze de overstap naar Videoland, waarop inmiddels twee seizoenen Tafkal te zien zijn. 

Tickets voor de show in RTM Stage op 16 mei zijn vanaf nu te koop. Meer info over de tour en de kaartverkoop: www.tafkal.nl

Ander nieuws