11 November 2022

Stefanos Tsitsipas terug naar ABN AMRO Open

Stefanos Tsitsipas, eerder dit jaar finalist, keert in februari terug tijdens de 50e ABN AMRO Open. De Griekse nummer drie van de wereld komt voor de zevende keer in actie in Rotterdam Ahoy. Als speler met de meeste gewonnen wedstrijden dit jaar, met een kans op de nummer 1 positie tijdens de komende ATP Finals, is hij direct een van de grote kanshebbers op de titel.

Het deelnemersveld voor onze jubileumeditie krijgt steeds meer vorm. Met Stefanos Tsitsipas voegen we opnieuw een wereldtopper toe. Een goede bekende bovendien, hij komt al voor de zevende keer in actie in de ABN AMRO Open. Het is een geweldige speler en een unieke persoon. Zowel op als naast de baan is het interessant om hem te volgen. Hij brengt de fans niet alleen in vervoering met mooi tennis, maar geeft ze ook een unieke blik in de wereld van een speler op de ATP Tour.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Tsitsipas in Rotterdam

Stefanos Tsitsipas debuteerde in 2017 in de ABN AMRO Open. Het was zijn debuut op het allerhoogste niveau in een hoofdtoernooi, mogelijk dankzij een wildcard. In de eerste ronde bleek Jo-Wilfried Tsonga te sterk, maar met 4-6, 6-7(2), maakt de jonge Griek indruk. In 2018 bleef hij steken in het kwalificatietoernooi. In 2019 keerde hij als nummer 12 van de wereld terug en vanaf dit moment verbeterde hij jaarlijks zijn resultaat. Eerste ronde in 2019, tweede ronde in 2020, halve finale in 2021 en de verloren finale van eerder dit jaar. Richard Krajicek: "Toen we met zijn vader, die ook zijn coach is, spraken, gaf hij aan graag weer naar Rotterdam te willen komen. 'Dat is waar het allemaal begon’ vertelde hij. Tsitsipas is een typisch voorbeeld van onze aanpak. Jonge talentvolle spelers laten spelen en zo een band creëren voor de rest van hun carrière. In het geval van Stefanos is dat natuurlijk ongelofelijk goed gegaan.”

Kans op de nummer-1 positie

Volgende week neemt Stefanos Tsitsipas deel aan de Nitto ATP Finals in Turijn. Als speler met de meeste gewonnen wedstrijden in 2022, al 60 partijen, kwalificeerde hij zich overtuigend als één van de acht beste spelers van dit jaar. De 24-jarige Tsitsipas heeft daar een kans om de nummer-1 positie te veroveren. Daarvoor zal hij zijn prestatie van 2019, toen hij de ATP Finals won, moeten evenaren zonder een wedstrijd in de voorronde te verliezen. In Turijn krijgt hij concurrentie van onder meer Felix Auger-Aliassime en Daniil Medvedev, die beiden ook in Rotterdam aanwezig zullen zijn.

ABN AMRO Open

De 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl

Ander nieuws