Press Conference en Online Hosts van het Eurovisie Songfestival bekend

14 April 2021

Koos van Plateringen, Hila Noorzai, Samya Hafsaoui en Rutger Vink gaan aan de slag voor het Eurovisie Songfestival 2021. Koos van Plateringen presenteert zowel de persconferenties op locatie als de News Updates voor het Online Press Centre samen met Hila Noorzai en Samya Hafsaoui, die beiden ook de functie van Online Host voor de Nederlandse kanalen van het Eurovisie Songfestival op zich nemen. Ook Rutger Vink gaat aan de slag als Online Host.

 

Persconferenties en News Updates

Koos, Hila en Samya modereren als Press Conference Hosts alle persconferenties van het Eurovisie Songfestival. Tussen 8 tot en 23 mei leiden ze 83 verschillende persconferenties vanuit het perscentrum in Rotterdam Ahoy. Zo worden er persconferenties gehouden voor alle 39 verschillende delegaties, maar ook met de finalisten na afloop van de halve finales en met de winnaar naar de grote finale. Met deze persconferenties worden de 500 aanwezige journalisten en 1.000 journalisten die meekijken via het Online Press Centre bediend, dus ook internationale pers. De persconferenties na de halve finales en de grote finale worden uitgezonden via het Eurovision Song Contest YouTube-kanaal. Daarnaast brengen zij in dagelijkse News Updates in het Online Press Centre de pers op de hoogte van wat zich afspeelt rondom het Eurovisie Songfestival.

 

Backstage Online Serie

Samya, Rutger en Hila nemen de kijker als Online Hosts mee door Rotterdam Ahoy. Samya en Rutger gaan in zeven afleveringen op een unieke backstage-ervaring in 'All Access’, dat vanaf 10 tot en met 23 mei om de dag te zien is. Daarnaast houden Samya en Hila iedereen dagelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom het Eurovisie Songfestival in de Songfestival Newsflash, die van 8 tot en met 23 mei elke dag te zien is. All Access en de Songfestival Newsflash zijn allebei in mei te zien op het YouTube-kanaal van AVROTROS.

 

Meer lezen? Klik hier.

Ander nieuws