08 Januari 2021

Oud-winnaar Stan Wawrinka naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Stan Wawrinka, in 2015 winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament, komt in maart opnieuw in actie in Rotterdam Ahoy. De 35-jarige Zwitser, drievoudig Grand Slam winnaar, is voor de vijfde keer in het ATP 500 toernooi te bewonderen. Het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt in 2021 gehouden van 1 tot en met 7 maart.


Toernooidirecteur Richard Krajicek: Met zijn staat van dienst is Stan Wawrinka overal ter wereld een graag geziene gast. Met zijn drie Grand Slam titels heeft hij zijn uitzonderlijke klasse bewezen en voor de liefhebber is zijn backhand een genot om te zien. Mooi om deze oud-winnaar weer in Rotterdam te mogen begroeten.


Drie Grand Slams
In totaal veroverde Wawrinka 16 titels, waarvan de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en US Open (2016) de meest aansprekende zijn. Het bracht hem op de derde plaats op de ATP Rankings. Hij is één van de weinige spelers naast de grote drie die meerdere Grand Slamtitels wist te winnen in het laatste decennium. Op dit moment bekleedt de 35-jarige Zwitser de 18e plaats op de ATP Rankings.


Wawrinka op jacht naar een tweede titel
Stan Wawrinka gaat in maart op jacht naar zijn tweede titel in het ABN AMRO World Tennis Tournament. In 2015 was hij de sterkste na winst tegen Tomas Berdych in de finale. Bij zijn laatste optreden in 2019 was hij opnieuw dichtbij, toen hij in de finale na drie sets de titel aan Gaël Monfils moest laten.


Het spelersveld
Stan Wawrinka is na Kei Nishikori, Daniil Medvedev en Jannik Sinner, de vierde speler die bekend is voor het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. De inschrijving voor het toernooi sluit op 1 februari.

Ander nieuws