14 November 2019

Nieuw festival in Rotterdam Ahoy: Popfestival ODE

Dwars door 50 jaar popmuziek

Op 21 maart 2020 vindt in Rotterdam Ahoy de allereerste editie van Popfestival ODE plaats. Een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek. Op Popfestival ODE spelen de beste cover- en tributebands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia in Rotterdam Ahoy. Een unieke kans om op één plek de bekendste nummers van o.a. The Beatles (door The Cavern Beatles), Queen (door Vipers), Pink Floyd (door Pink Project) en ABBA (door Abba Fever) live te horen. Early Bird kaartverkoop start vandaag!

Popfestival ODE is in de breedste zin van het woord een eerbetoon aan alle grote muzieklegendes van toen en nu, met een line-up van de hoogste kwaliteit. De hang naar en grote populariteit van popmuziek van de laatste 50 jaar is ongekend. De muziek waar het festival een ode aan brengt, wordt niet alleen door de generaties die er mee opgroeiden op handen gedragen, maar juist ook de jongere generaties omarmen deze muziek. Popmuziek die ook al jaren de top 5 van de TOP2000 aanvoert.

Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn
Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. "Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”


Holland Pop 1970

Het door Corton genoemde Holland Pop is een mijlpaal in de vaderlandse popgeschiedenis. In 2020 is het precies een halve eeuw geleden dat het onvergetelijke festival in het Rotterdamse Kralingse Bos, met onder meer een optreden van Pink Floyd, werd gehouden. Deze band wijdde bijna 50 jaar geleden ook Rotterdam Ahoy in. Later volgden vele legendarische concerten van bijvoorbeeld Queen, ABBA en Simple Minds in Rotterdam Ahoy. De muziek van deze bands is nu op dezelfde plek nog eens live beleven tijdens Popfestival ODE.

 

Programma & line-up

Het uitgebreide programma, samengesteld door programmeur Guido van Dieren (o.a. bekend van Bird en Motel Mozaique), biedt voor elke bezoeker herkenbare muziek uit de schatkamer van 50 jaar popmuziek. Bekijk de line-up op popfestivalode.nl

Ander nieuws