07 Februari 2022

Najaar 2023 opent ibis Styles naast Rotterdam Ahoy

Langgekoesterde wens evenementenaccommodatie vervuld

In april start Europees vastgoedontwikkelaar Foruminvest met de bouw van een nieuw hotel met 250 kamers naast Rotterdam Ahoy. Het business en leisure hotel is langjarig verhuurd aan het Duitse HR Group, die er na de zomer van 2023 een ibis Styles gaat exploiteren. 

 

Langgekoesterde wens

In 2020 tekenden Hart van Zuid, de bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy een contract met Foruminvest inzake het nieuw te realiseren hotel. Een hotel is altijd een grote wens geweest van Ahoy. Bijzonder dat juist in deze moeilijke jaren de deal is gesloten en de bouw nu echt van start gaat. Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy, zegt:

"Wij zijn enorm verheugd dat na een lang aanlooptraject de kogel nu echt door de kerk is. De vraag naar hotelovernachtingen is groot tijdens o.a. (internationale) congressen, beurzen, shows en concerten. We kunnen straks een totaalpakket bieden. Ibis Styles past tevens goed bij onze stad, een uniek hotel met creatief design. Met het hotel erbij wordt dit gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad.”

Gebiedsontwikkeling

De bouw van het hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy en metrostation Zuidplein. Een bijzondere plek, gelegen aan het Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland. In 2018 werden binnen dit project al de Beurs- & Evenementenhallen van Ahoy gemoderniseerd en werden eind 2020 het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage geopend. 

Aerjen Koeneman, Directeur Foruminvest:

"We zijn er trots op dat we met onze hotelexpertise een bijdrage kunnen leveren aan deze gebiedsontwikkeling. Met HR Group hebben we een sterke en deskundige hotelexploitant aan het project verbonden. We realiseren de nieuwste ibis Styles formule samen met een aantrekkelijke restaurantformule die uitstekend aansluiten bij de combinatie van business en leisure overnachtingen.”

Voor de exploitatie is een franchiseovereenkomst gesloten met Accor. HR Group is een multi-brand hotel operator en is gevestigd in Berlijn. Zij exploiteert circa 80 hotels in Europa.

 

Over Hart van Zuid Rotterdam

Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

Beeldmateriaal: Artist impressie hotel

Ander nieuws