18 Januari 2024

Medvedev, Sinner, Rublev, Rune, Hurkacz en de Minaur: zes spelers uit de TOP-10

Het vandaag gepresenteerde spelersveld voor het 51e ABN AMRO Open is een veld om van te dromen. Maar liefst zes spelers uit de top-10 geven acte de presence. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat Medvedev, Sinner, Rublev, Rune, Hurkacz en De Minaur de strijd om de titel gaan voeren. Daarvoor is ook de rest van de spelerslijst veel te sterk.

Dit is het veld waar we ieder jaar op inzetten. Veel topspelers, die het opnemen tegen jong talent en thuisfavorieten. Op die manier kunnen we in iedere sessie van het toernooi geweldig tennis bieden. Of je nu op maandagmiddag in Rotterdam Ahoy bent of op zondag bij de finale.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Naast de zes wereldtoppers staan ook 'oude bekenden’ als Grigor Dimitrov (tiende deelname) en Felix-Auger Aliassime (winnaar in 2022) op de lijst. Net als bijvoorbeeld Milos Raonic, Alexander Bublik spelers die altijd iets extra’s brengen op de baan.

De Nederlandse inbreng bestaat uit Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp.

Tallon is een speler die het voor eigen publiek uitstekend doet en vorig jaar grote stappen heeft gezet. Ik sluit niet uit dat hij na zijn halve finaleplaats in 2023 dit jaar nog een of twee stappen verder kan zetten. Botic heeft op de valreep nog een wildcard nodig, maar ik verwacht dat hij ook mooie resultaten kan boeken bij ons.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

De andere wildcards gaan naar Gaël Monfils, die het toernooi in 2019 en 2020 op zijn naam schreef en Hamad Medjedovic, winnaar van de Next Gen ATP Finals in 2023.

Medjedovic past in de traditie die we al langer hebben. Jong talent een kans bieden, zodat ze een band krijgen met het toernooi. Dat dit werkt blijkt wel uit de komst van Dimitrov, Auger-Aliassime en Sinner dit jaar. Zij kregen ook al jong een kans bij ons. De keuze voor de winnaar van de Next Gen ATP Finals is dan een logische, die breekt vaak snel daarna door naar de absolute top.

ABN AMRO Open

Het 51e ABN AMRO Open wordt gehouden van 10 tot en met 18 februari 2024. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

Ander nieuws