22 Mei 2024

Maverick City Music en Kirk Franklin brengen 'Kingdom’ wereldtour naar Nederland!

Het staat als een paal boven water: Maverick City Music en Kirk Franklin horen tot de absolute wereldtop. En ze hebben nog veel meer gemeen. Ieder voor zich hebben ze in korte tijd alle oude grenzen tussen genres en culturen doorbroken. Ze wonnen GRAMMY awards, scoorden hits die nog jarenlang zullen doorklinken en houden van een veelkleurige aanpak die indruk maakt. Nu touren Kirk Franklin en Maverick City Music gezamenlijk de wereld over met de 'Kingdom’ tour. Op 23 augustus is Nederland aan de beurt; dan staat de absolute top van het gospel en worship genre in de Ahoy Arena in Rotterdam!

De wereldtour van Maverick City en Kirk Franklin heet niet voor niets 'Kingdom’. Met alles wat ze brengen, willen ze een afspiegeling zijn van Gods Koninkrijk: veelkleurig, verwelkomend, baanbrekend. Kirk Franklin deed dat al sinds zijn debuut ruim dertig jaar geleden. Gospel, hip hop en soul / R&B smelten samen bij de onvermoeibare artiest. Kirk werd wereldberoemd met zijn groepen The Family en God’s Property maar het waren vooral zijn energieke, radicale stijl en tegelijkertijd hitgevoelige muziek die hem een fenomeen maakten. De hits liegen er niet om; 'Lean On Me’, 'Revolution’, 'I Smile’, 'Stomp’... de lijst lijkt eindeloos! Kirk en Maverick City Music werkten samen op het album 'Kingdom Book One’, wat ze live opnamen in een gevangenis met een koor van gedetineerden. Met zijn nieuwste album 'Father’s Day’ heeft de geadopteerde Kirk misschien wel zijn meest persoonlijk album tot nu toe gemaakt; hij presenteerde het na het ontdekken van zijn biologische vader in 2023.

Maverick City Music werd vrijwel direct na haar oprichting in 2018 tot de absolute top van gospel en worship muziek gerekend. Niet alleen barsten de verschillende leden (oorspronkelijk uit Atlanta) van het talent; hun muziek bleek een enorm publiek aan te spreken. De grenzen tussen gospel, R&B, aanbidding en meer vervagen als de groep bij elkaar komt. Inmiddels zingt men wereldwijd liedjes als 'Promises’ en 'Jireh’. Een paar jaar geleden presenteerde Maverick City samen met Elevation Worship de plaat 'Old Church Basement’, om kort daarna met Kirk Franklin samen te werken.

Er is een beperkt aantal kaarten voor de 'Kingdom’ tour tegen gereduceerd tarief te krijgen bij de start van de voorverkoop. Maar dat zal niet de enige reden zijn om er snel bij te zijn; het belooft sowieso een vol Ahoy te worden! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl en www.kingdomworldtour.com.

Ander nieuws