28 Maart 2024

13 april: Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy!

Op zaterdag 13 april wordt Rotterdam Ahoy omgetoverd tot de korfbaltempel van Nederland voor de finale van de Kenonz Korfbal League. In de play-offserie die vanaf komend weekend (30 maart) van start gaat, vechten vier ploegen om die felbegeerde finaleplaats. De nummer 1 van de reguliere competitie PKC/Vertom neemt het in een 'best of three’-serie op tegen de nummer vier, KZ/Keukensale.com en ook de nummers 2 en 3, LDODK/Rinsma Modeplein en DVO/Transus, spelen een best of three.

Slaagt PKC, regerend landskampioen, erin om de titel te mogen verdedigen of gaat KZ op voor haar vierde landstitel? Krijgt DVO de kans om revanche te nemen na de verloren finale van vorig jaar of schrijft LDODK geschiedenis door voor het eerst in de clubhistorie de finale te bereiken?

Het voorprogramma wordt verzorgd door de A-jeugd Hoofdklasse, die in hun finale uitmaken wie zich tot zaallandskampioen mag kronen. De strijd om de finaleplaatsen gaat daar tussen DVO/Transus A1, PKC/Vertom A1, Fortuna A1 en Unitas/Perspectief A1. Naast de finale van de A-jeugd Hoofdklasse en de finale van de Kenonz Korfbal League is er in en rondom Rotterdam Ahoy van alles te zien en te beleven op 13 april. Kortom, een dag vol beleving, plezier en strijd.

Foto’s: Marco Spelten

Ander nieuws