06 Maart 2023

Koningsdagconcert op 19 april in Rotterdam Ahoy

Speciale Rotterdam editie met o.a. Davina Michelle en Gerard Cox

Dit jaar vieren we in Rotterdam niet alléén op 27 april Koningsdag maar komen we al op 19 april in de stemming met een groots Koningsdagconcert. In aanloop naar Koningsdag vieren we een prachtig feest met Rotterdam én Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het is een speciale editie vanwege de viering van 10 jaar Koningschap in 010. En in Rotterdam doen we er alles aan om te zorgen dat iedereen het Koningsfeest kan meevieren. Want, zo luidt het motto, 'We zijn allemaal Kings & Queens’! Daarom is deze speciale Rotterdameditie van het Koningsdagconcert gratis toegankelijk voor publiek. Bovendien markeert het Koningsconcert op 19 april a.s. de start van het Stadsprogramma en daarmee 10 dagen voorpret naar Koningsdag én de Day After.

Het Koningsdagconcert vindt plaats in RTM Stage van Rotterdam Ahoy. Bevestigde artiesten zijn onder anderen Davina Michelle, Winne en Gerard Cox. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Adam Hickox speelt zowel eigen stukken als nieuwe, verrassende arrangementen samen met de andere artiesten. Kaarten zijn vanaf 10 maart 10.00 uur gratis verkrijgbaar via www.koningsdaginrotterdam.nl. Het concert wordt op Koningsdag uitgezonden door de NTR op NPO 2 van 20.25 tot 21.20 uur.

Gratis toegankelijk


Traditiegetrouw vindt het Koningsdagconcert plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Vanwege de viering van 10 jaar Koningschap krijgt het concert deze keer een open karakter. Daarmee is het concert niet alleen toegankelijk voor genodigden maar ook gratis te bezoeken voor iedereen die dit feest mee wil vieren.

We willen Koningsdag én het daarbij horende Koningsdagconcert zoveel mogelijk een cadeau aan de stad en haar bezoekers laten zijn. Met een uitvoering in Ahoy, kunnen zo’n vierduizend mensen straks live vanuit de zaal meegenieten, samen met de Koning en zijn familie. Hoe bijzonder is dat!

Renske Satijn, directeur van Rotterdam Festivals.

Line-up


Het wordt een concert op z’n Rotterdams. Met een diverse line-up van (Rotterdamse) artiesten, cross-overs tussen verschillende dans- en muziekstijlen, klassiek en hedendaags, begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Davina Michelle, Winne, Lloyd Marengo, Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk en Gerard Cox en nog veel meer bekende en onbekende Rotterdammers laten zien waar de stad voor staat. Een kleurrijke, internationale havenstad, opgebouwd door mensen uit alle windstreken. Een stad die zelf opnieuw begonnen is en waar veel mensen hun leven (opnieuw) beginnen. Die zijn weerga niet kent en waar we er zijn voor elkaar. Het concert vertelt het verhaal van een leven en het leven in Rotterdam. Binnenkort wordt de volledige line-up bekendgemaakt.

"Rotterdam is niet te vatten in een stijl, kleur of smaak. Daarom staan bij ons op het podium bijzondere combinaties van mensen die samen net zo veelzijdig zijn als de stad zelf ”, aldus Floris van Delft (artistiek directeur van theatergezelschap WAT WE DOEN) en hiphopartiest Winston Bergwijn, beter bekend als Winne, die de samenstelling en regie van het Koningsconcert verzorgen.

Meer informatie


Houd voor meer informatie de socials (Facebook & Instagram) en de website in de gaten: www.koningsdaginrotterdam.nl. Ook komen hier de updates over nieuwe namen die aan de line-up zullen worden toegevoegd. 

Over Koningsdag in Rotterdam


Koningsdag in Rotterdam wordt een feest voor iedereen die deze feestelijke dag mee wil vieren. Het thema 'Wij zijn allemaal Kings & Queens’, vormt de rode draad in het hele programma. In aanloop naar én op Koningsdag zelf. Het Koningsdagconcert op 19 april a.s. markeert de start van het Stadsprogramma en daarmee 10 dagen voorpret naar Koningsdag én de Day After. Op 30 maart wordt het volledige programma in de stad én langs de route bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Rotterdam.

Ander nieuws