25 Oktober 2019

Havik-Stroetinga voor twee jaar vastgelegd voor Wooning Zesdaagse

Het koppel Havik-Stroetinga is sinds 2017 een gevleugelde combinatie in het internationale circuit van zesdaagsen. Als duo zegevierde de Noord-Hollands/Friese combinatie al in London en twee maal in Berlijn en reden Yoeri Havik en Wim Stroetinga de afgelopen keren ook telkens podium in Rotterdam. Van 2 t/m 7 januari 2020 gaat het Vlasman-koppel op jacht naar revanche voor de misgelopen zege tijdens de editie van dit jaar.

Wedstrijdleider Michael Zijlaard is blij dat hij Wim Stroetinga, die in 2012 al eens won samen met nu mede-wedstrijdleider Peter Schep en Yoeri Havik, opnieuw heeft kunnen vastleggen voor de Wooning Zesdaagse. De relatie tussen beide renners, organisatie en sponsor Vlasman is zelfs zo goed dat het koppel en de sponsor voor twee jaar hebben getekend. "In een eerder stadium hebben we Niki Terpstra al voor meerdere jaren vastgelegd en dat wilden we met Wim en Yoeri ook graag doen”, legt Zijlaard uit.

"Het is een aanvallend koppel dat behoort tot de internationale top, koerst op het scherpst van de snede en altijd meedoet voor de zege.” In 2018 eindigden Yoeri Havik en Wim Stroetinga als tweede in Rotterdam en tijdens de afgelopen Wooning Zesdaagse werden ze de dupe van een tactisch steekspel op de slotdag, waardoor ze uiteindelijk met brons naar huis gingen. Momenteel koerst het duo als titelverdedigers in de Zesdaagse van Londen. "Ik weet zeker dat ze gebrand zijn op succes bij de Wooning Zesdaagse en dat ze enkel naar Rotterdam Ahoy komen om te winnen.”


Over Wooning Zesdaagse

Met aan de start zowel van de weg bekende coureurs als pistiers pur sang, die tegen elkaar uitkomen in koppelkoersen, derny-wedstrijden, tijdritten en op de sprint, is de Wooning Zesdaagse de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Ook is er een aanvullend sprintprogramma (de GPN/Provato Sprint Cup). Talenten onder de 23 jaar strijden er om de Hart van Holland Talents Cup. Met een vernieuwde prijsstelling en tickets al vanaf 15 euro is de kaartverkoop nu van start via Ticketmaster. 

www.wooningzesdaagse.nl
 

Ander nieuws