Eerste namen Qmusic Top 40 Awards Live bekend: Antoon, Suzan & Freek, Cian Ducrot en meer

06 September 2023

De Q-Music Top 40 Awards Live keert terug naar RTM Stage met een spectaculaire show vol uitreikingen en live optredens van de beste artiesten. De eerste namen die de radiozender bekendmaakt zijn Flemming, Cian Ducrot, Suzan & Freek, Kris Kross Amsterdam, Rondé, Claude, Marco Schuitmaker en Hannah mae & Metejoor. Later zijn ook Antoon en DI-RECT nog toegevoegd aan de line-up. Dit werd zojuist bekend gemaakt in de Top 40 met Domien Verschuren, die de awardshow op zaterdag 3 februari 2024 presenteert. 

 

Line-up met topartiesten

Zaterdag 3 februari 2024 zijn de Qmusic Top 40 Awards terug met een meer dan twee uur durende liveshow met topartiesten. Zo treedt Flemming op, die vorig jaar de felbegeerde award voor Grootste Hit in de wacht sleepte voor 'Automatisch'. Ook internationaal bekende zanger Cian Ducrot, die dit jaar een megahit scoorde met I'll Be Waiting', bestijgt het podium. Daarnaast treden Suzan & Freek, vorig jaar onderscheiden als Beste Live Act Nationaal, en Kris Kross Amsterdam, winnaar van de Beste DJ Act Nationaal award, op. Een nieuwe generatie Top 40-artiesten van eigen bodem is ook van de partij: Rondé, Claude, Marco Schuitmaker, Hannah Mae & Metejoor.

 

Extra artiesten toegevoegd 

Afgelopen maandag in de ochtendshow met Mattie & Marieke werd de line-up aangevuld met nog meer namen zoals Antoon en DI-RECT. Eind dit jaar staat DI-RECT drie avonden in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. Antoon, die in 2021 doorbrak met de hit 'Hyperventilatie' en sindsdien 9 Top 40-hits op zijn naam heeft, bestijgt dit jaar ook het podium. Zijn prestaties in de Nederlandse Top 40 werden vorig jaar bekroond met de award voor 'Beste Artiest'.  

 

Qmusic Top 40 Awards

De Top 40 Awards worden sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic in 2019 uitgereikt. Het is een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Ook voor dit jaar reikt Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Er worden onder andere prijzen uitgereikt voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest. Alle awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2023.

 

 

Tickets verkrijgbaar

Tickets voor de Qmusic Top 40 Awards zijn verkrijgbaar op Qmusic.nl.

ING is hoofdsponsor van de Qmusic Top 40 Awards Live

Ander nieuws