28 Juni 2022

Een prachtige eerste editie van het NKnl!

Dag 1

Zaterdag 25 juni stond de eerste dag van het NKnl op het programma. Ontzettend mooi dat dit, voor Nederlandse begrippen, gloednieuwe concept eindelijk van start ging. In Ahoy, het Zwemcentrum en op de Willem-Alexanderbaan waren veel blije gezichten te zien. Uiteraard ook serieuze gezichten, want er werd gestreden om de nationale titels.

 

NK Zwemmen - Sprint
In het in NKnl stijl aangeklede Zwemcentrum Rotterdam stond het NK sprint op het programma. De series, gevolgd door de halve finales en de bloedstollende finales. Alle uitslagen en winnaars vind je hier.

 

NK Triatlon
De Willem-Alexanderbaan was het decor voor het NK triatlon. Jorik van Egdom (heren) en Robin Dreyling (dames) waren uiteindelijk de sterkste op de Olympische afstand. Zondag stond er nog een complete dag vol triatlon wedstrijden gepland.

 

NK Gymsport
Ahoy is al jaren het decor voor de nationale kampioenschappen gymsport. Duizenden sporters kwamen in actie in de disciplines: turnen, dans, acrobatische- en ritmische gymnastiek, trampoline- en groepsspringen. Ook bezoekers kwamen vandaag in actie op het beweeg- en freerunplein in en rondom Ahoy. Naomi Visser (dames) en Jordi Hagenaar (heren) werden uiteindelijk Nederlands Kampioen turnen.

NK Boksen
De boksbond had een prachtige zaal ingericht voor het NK Boksen. Dit had veel show en mooie bokspartijen tot gevolg. Op zondag stonden er vanaf 10.30 uur wederom veel partijen op het programma.

De allereerste dag van het NKnl gaat de boeken in als zeer geslaagd. Vele vrolijke gezichten, veel sporters en toeschouwers die bij de verschillende NK’s een kijkje kwamen nemen en bovenal een hele goede sportsfeer!

 

Dag 2

Ook zondag stond er weer veel sport op het programma in Rotterdam tijdens de tweede dag van het NKnl.

 

NK Triatlon
Op de Willem-Alexanderbaan stonden zondag de meer recreatieve NK’s op het programma. Het was alweer vroeg gezellig druk en om 09.30 uur klonk het eerste startschot. Op het programma stonden de Standaard afstand, de KIKAthlon, de Sprint, de Junior Challenge en de Team relays.

 

NK Zwemmen - Sprint
Het Zwemcentrum Rotterdam bood de Nederlandse zwemmers een prachtig podium voor de NK sprint. Op het 25m bad kwamen 70 verenigingen in actie op het zwem-NK, wat na jarenlange afwezigheid weer terug is gekeerd op de kalender. Op zaterdag werden al 12 zwemmers gekroond tot NK sprint kampioen en zwom parazwemmer Thomas van Wanrooij een nieuw wereldrecord 100 meter. Ook op zondag werden er weer de nodige prijzen verdeeld. Zwemmers Marjolein Delno (vereniging VZC) en Jeroen Baars (vereniging Blue Marlins SG) mogen zich uiteindelijk de nieuwe officiële sprintkampioenen van Nederland noemen. Over alle vijf de finales sleepten zij namelijk de meeste FINA-punten in de wacht. Bij de jeugd werd het overall klassement gewonnen door Kimberly Ruiter (Columbiaan) en Luuk van Rooij (PSV). De KNZB is zeer tevreden over het NK Sprint.

 

NK Gymsport
Net als de 25e gebeurde er weer ontzettend veel op de turn- en dansvloeren in Ahoy. Voor veel trampolinespringers was het een extra speciaal moment omdat dit het eerste kwalificatiemoment was in aanloop naar het (jeugd) WK in Sofia later dit jaar. Er waren te veel disciplines en winnaars om op te noemen, maar bij deze feliciteren wij alle Nederlands kampioenen! De KNGU kijkt terug op een spectaculair weekend waarin vele sporters de wedstrijdvloer betraden en bedankt bij deze alle supporters. Er waren volle beweeg- en freerunpleinen en de sporters werden volop aangemoedigd. 

 

NK Boksen
Om 10:30 uur stonden de eerste wedstrijden op de planning bij het NK boksen. Veel spannende partijen in de prachtig aangeklede boksarena waar we ook veel bezoekers en sporters vanuit de andere NK’s mochten begroeten. Naast het kronen van de Nederlandse kampioenen behaalden Gabriella Weerheim en Juna Prinssen mooie overwinningen op hun Ierse tegenstanders. Ook WK ganger Chelsey Heijnen en Rotterdammer Delano James lieten op positieve manier van zich horen.

 

In Rotterdam verzamelden triatleten, judoka’s, gymsporters, boksers en zwemmers zich dit weekend op de eerste editie van NKnl. De gebundelde NK’s gaven het evenement een zekere Olympische glans. We kijken als organisatie terug op een prachtige eerste editie van het NKnl. Aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt: heel veel dank!
Ander nieuws