08 Juli 2024

Collectors Rdam - 66+ Europese dealers & galeries aanwezig tijden Vintage Design Event

12-13 oktober Onderzeebootloods Rotterdam

In het tweede weekend van oktober vindt de eerste editie plaats van Collectors Rdam in de Onderzeebootloods. De loods van 5000m2 wordt omgetoverd tot een Design Walhalla met vintage designmeubels, collectors items, designer tassen en kunst. Van Eames tot Herman Miller en van de Togo Ligne Roset tot Giovanni Offredi for Saporiti en Pastoe. Laat je inspireren en shop de mooiste design stukken speciaal geselecteerd door 66+ Europese design dealers & galeries. Je treft er verschillende stijlen, van Midcentury Modern tot Brutalisme en Space age, voor ieder is er wat wils.

Dealers & Galeries

Inmiddels hebben diverse dealers uit heel Europa zich aangemeld en zullen hun mooiste stukken tentoonstellen. Enkele namen die ja kan verwachten zijn: (Re) Approved by VAA uit (BE), Timeless Art (NL), Klein Gallery (BE/UK), SuperNova Vintage (NL), Old North Interiors (NL), Wintage (NL) Funky Interiors (BE), Modern Living (BE), Studio Rafe (BE), Fritz Vintage (NL) Oker Vintage Interior (NL) BCN40 Gallery (NL) Celine Hellin De volledige deelnemerslijst tref je hier

Collectors Rdam

Er is een groeiende vraag naar vintage en mooie design items. Marktplaats, Reliving, Whoppah en andere tweedehandsplatforms groeien als kool. Diverse Trendforecastbureau's zoals WGSN schrijven al over het buy to sell pricincip van Gen Z. In alle lagen en leeftijden van de bevolking is er een vraag om eigenheid en karakter toe te voegen aan interieur en persoonlijke style. Daarnaast is het ook nog duurzaam en gaat dat mooie design stuk in een nieuw huis weer een leven mee. Elk stuk heeft wel een verhaal en je kan er alle kanten op qua style. Dus haal je hart op in oktober en struin langs alle stands en laat je inspireren, wellicht neem je wel iets moois mee voor je huis.

Exclusieve Preview

Op zaterdag 12 oktober zal er vanaf 10 uur tot 12 uur een exclusieve preview zijn. De echte verzamelaars en geïnteresseerde kunnen als eerste hun hart ophalen en als eerst de exclusieve items mogen bewonderen. Daarna zal het event open zijn voor de rest van het publiek.

Programma

Er zal voor een goede selectie van Food en Drinks worden gezorgd zodat je er tijdens je bezoek echt een dagje uit van kan maken. Daarnaast zijn er Live Talks en vindt er voorafgaand aan het event een stille veiling voor de Alzheimer stichtingsplaats. De bekendmaking van het opgehaalde bedrag zal plaatsvinden tijdens de avondopenstelling op Zaterdag 12 oktober

Over de organisatie

Collectors Rdam wordt georganiseerd door November Events. Vanessa Erasmus, oprichter van oa. diverse eigen events heeft in haar jonge jaren de kneepjes van het event vak geleerd bij Rotterdam Ahoy. In 2006 is ze voor zichzelf begonnen en heeft in 2010 een succesvol event voor jonge ontwerpers en ondernemers opgezet. Op 18 jarige leeftijd struinde Vanessa al diverse marktjes af om privé op een kleinschalige manier te handelen. Haar interesse voor mooie design items en het organiseren van events is nu gecombineerd in een event.

Wanneer

12-13 oktober 2024

Waar

Onderzeebootloods Rotterdam

Openingstijden

Zaterdag 12 oktober: 10:00- 22:00 uur

Zondag 13 oktober: 10:00 - 18: 00 uur

Gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar

Prijs:

Exclusieve Preview +Weekendpas: 35,- euro

Dagpas: vanaf 10,- euro

Ander nieuws