14 December 2021

Jandino presenteert Motivational FIFA Tournament in Rotterdam Ahoy waar 32 jongeren en 32 BN’ers samen gamen

Op donderdag 30 december vindt de finale van het Motivational FIFA Tournament; 'Only Winners in Rotterdam’ plaats waarbij Rotterdamse jongeren samenkomen met BN’ers waaronder Mart Hoogkamer, Rico Verhoeven, Eljero Elia, Kosso, Tisjeboyjay en Edson da Graça.

De hele maand december vinden er door heel Rotterdam voorrondes plaats waar 1000 Rotterdamse jongeren van 15 t/m 27 jaar strijden voor de finale in Rotterdam Ahoy, RTM Stage. Uiteindelijk vormen er 32 finalisten samen met een BN’er een duo in de finale, hier strijden ze om de titel: Rotterdamse FIFA ’22 Koning(in). De winnaar gaat niet alleen met de eer naar huis, maar ook met een gloednieuwe Playstation 5, een suprise en een wisselbokaal. De finalisten krijgen voorafgaand aan de finale een gezicht door heel Rotterdam en worden onder andere afgebeeld op billboards in de stad.

Naast een dag vol gamen, draait deze dag ook om het motiveren en inspireren van deze jongeren. Tijdens het event vinden er verschillende motivationals plaats van BN’ers met een voorbeeldfunctie en worden er belangrijke maatschappelijk thema’s aangekaart, welke herkenbaar zijn voor deze doelgroep.

Jandino is de host van deze dag en zal worden ondersteund door Esports commentator René Treur om de wedstrijd op een spannende wijze van commentaar voorziet. Andere BN’ers die meedoen zijn Rarko, Steven Brunswijk, Bollebof, Gio, Chivv en Jarzinho en meer.

'Met dit evenement hopen wij de Rotterdamse jeugd toch nog een te gekke vakantie te laten beleven, want hoe leuk is het om met jouw rolmodel een hele dag te mogen optrekken en vooral ook geïnspireerd en gemotiveerd te worden, juist in deze moeilijke tijd’, aldus Kenneth Asporaat - directeur Het Huis van Asporaat.

Only Winners in Rotterdam is een initiatief van Het Huis van Asporaat, in samenwerking met Arch Management en House of Esports, onderdeel van Winter of Esports en RTM Games Week en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam / Rotterdam Sterker door Jongeren.

Inschrijven voor de voorrondes kan nog via www.onlywinnersinrotterdam.nl, hier kan je je ook aanmelden om de finale in Rotterdam Ahoy op 30 december bij te wonen. Toegang hiervoor is gratis. De competitie zal daarnaast live worden gestreamd via de website en is te volgen via verschillende social media kanalen.

Ander nieuws