Bereikbaarheid

Rotterdam Ahoy bereiken? Of je nu met de auto, op de fiets of per openbaar vervoer naar Ahoy komt: je vindt ons makkelijk. Rotterdam Ahoy is ideaal gelegen aan de snelweg, bij metro- en bushalte Zuidplein en op korte afstand van Rotterdam The Hague Airport.

Met het OV

Bus, metro & trein

5 min. lopen

Rotterdam Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro en trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in slechts 5 minuten naar Ahoy! Plan je reis eenvoudig vooruit via de reisplanners van de NS en de RET of maak gebruik van 9292. Bezoek je een evenement in de avond? Plan je reis dan extra goed vooruit, zodat je zeker weet dat je ook weer thuis kunt komen.

Nieuw! Vanaf nu kun je bij de metro én de trein eenvoudig in- en uitchecken met je bankpas. Lees hier meer over OVpay.

 

Ga voorbereid op pad

Koop alvast een treinkaartje en bespaar via onderstaande banner op je e-ticket! Je kunt hier ook een voordelig groepsticket al vanaf €7,15 per persoon kopen.

Met de fiets

Woon je in Rotterdam of omgeving? Kom met de fiets! Gezond, gemakkelijk en duurzaam. Je kunt de fiets gemakkelijk parkeren in onze gratis (onbewaakte) fietsenstalling op het Voorplein van Ahoy.

Kom je met de trein en wil je vanaf Rotterdam Centraal verder reizen? Probeer dan ook eens een deelfiets of deelscooter! Rotterdam kent veel aanbieders en op de grote aankomstlocaties staan er altijd wel een paar voor je klaar. Check de apps en websites van alle aanbieders. Check vooraf even de afmeldlocatie van de aanbieder: bij sommige evenementen kan je niet direct voor de deur parkeren.
 

Met de auto

Parkeren bij Ahoy

Je bereikt Rotterdam Ahoy via de Ring Rotterdam Zuid (A15). Mochten er bijzonderheden of werkzaamheden zijn, dan staat dit vaak aangegeven op de website van Rotterdam Ahoy. Neem voordat je de auto in stapt altijd even een kijkje op vanAnaarBeter of Rotterdam Onderweg. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Met ruim 2000 parkeerplaatsen biedt Ahoy genoeg ruimte voor het parkeren van je auto, en met een grote parkeergarage in aanbouw werken we aan een toekomst met nóg meer ruimte. Parkeren bij Ahoy kost €19,- per eventdag. Onze parkeerplaatsen zijn bereikbaar via Ingang West en Ingang Noord. Met gebruik van Ingang West parkeer je over het algemeen het snelst. 

Wil je verzekerd zijn van een parkeerplek bij aankomst? Reserveer dan vooraf. Hiermee heb je altijd toegang tot het parkeerterrein, ook als de borden in de omgeving "VOL” aangeven. Een parkeergarantieticket is geldig op de dag van het evenement vanaf 09:00 uur 's ochtends tot 05:00 uur 's ochtends de volgende dag. 

 

Zijn een van de onderstaande opties op jou van toepassing? Klik op het uitklapmenu voor meer informatie.

Met de taxi

Wil je een reis maken met de taxi? Op het Voorplein van Ahoy is er een taxistandplaats. Hier wachten de keurmerktaxi’s van Rotterdamse taxicentrales jou op voor een ritje. Bij grootschalige evenementen staan er vaak al tientallen taxi’s in de rij te wachten; vaak is bestellen dan niet eens nodig, je kunt zo instappen.

Bestel je een UBER of een Bolt? Deze staan meestal te wachten bij de Twentestraat. Check vooraf goed waar je opgepikt zal gaan worden. Op drukke dagen kunnen deze vormen van besteld vervoer namelijk niet bij ons aan het Voorplein wachten. 

Rotterdam Ahoy

Ahoyweg 10
3084BA Rotterdam