StocExpo Europe viert 15 succesvolle jaren

16 april 2019

StocExpo Europe, 's werelds voornaamste internationale evenement voor tankopslagbedrijven in bulkvloeistoffen, wordt na zijn triomfantelijke terugkeer naar de Ahoy in Rotterdam een groot succes genoemd. De driedaagse beurs annex conferentie, die erom bekend staat de grootste wereldwijde vertegenwoordiging van vakmensen onder één dak samen te brengen, trok meer dan 3101 bezoekers - een stijging van 10% ten opzichte van het voorgaande jaar!

Duizenden vakmensen, waaronder vertegenwoordigers van toonaangevende oliemultinationals, olieterminals en belangrijke opslagbedrijven uit meer dan 80 landen van over de hele wereld, verzamelden zich op het evenement om de laatste innovaties te bekijken, de beste praktijken te bespreken en om de grootste uitdagingen van de sector het hoofd te bieden.

Mark Rimmer, StocExpo & Tank Storage Portfolio Divisional Director, licht toe: StocExpo viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum. Het feit dat het aantal bezoekers aanzienlijk is toegenomen, getuigt van het belang van het evenement voor de branche. Het biedt de mogelijkheid om op efficiënte en effectieve wijze mensen te ontmoeten en zaken te doen, en dat allemaal onder één dak! Het was mooi om te zien dat het in de zaal steeds een drukte van belang was - volgens de exposanten zijn er vanaf de eerste dag miljoenendeals gesloten op de stands.

Emerson, Honeywell, J. de Jonge, Matrix Applied Technologies, Siemens en Verwater behoorden tot de 200 leveranciers, partners en brancheverenigingen die op de beurs stonden. Een aantal daarvan gebruikte het evenement om nieuwe producten op de markt te zetten. Grote terminals, zoals Stolthaven Terminals en Inter Terminals, stonden ook voor het eerst op StocExpo, waardoor het groter en meer impactvol was dan ooit.

De grote uitdagingen, ontwikkelingen en oplossingen voor de branche, zoals IMO 2020, de opkomst van nieuwe technologieën - kunstmatige intelligentie, cyberveiligheid en automatisering - geopolitieke onzekerheid en de energietransitie, werden gedurende het onderhoudende driedaagse conferentieprogramma besproken door CEO's, terminalmanagers en analisten van bedrijven als Shell, Alpha Terminals en LBC Tank Terminals.

Mark Rimmer besluit met: Het is bijna niet te geloven dat je zoveel kunt programmeren op een driedaagse beurs, maar we hebben het op een of andere manier voor elkaar gekregen! Dit jaar waren de aantallen over de hele linie gestegen. Zo waren er 3101 bezoekers en 200 exposanten, werd voor meer dan 20 uur - met meer dan 30 illustere sprekers - aan informatieve bijeenkomsten gehouden, werd 12 uur besteed aan branchegerelateerde discussies in het Innovatietheater, en werden vele uren besteed aan netwerken en zowel zakelijke als informele besprekingen op de beursvloer. Voordat StocExpo Europe de deuren sloot, had 60% van de exposanten zich al ingeschreven voor het evenement in 2020 - een duidelijk bewijs van de waarde die het voor brancheorganisaties van over de hele wereld heeft.

Als u informatie wilt over het bezoeken van de beurs in 2020, als exposant of als deelnemer aan de conferentie, bel dan +44 (0)20 31964300 of ga naar www.stocexpo.com.

Ander nieuws