Rotterdam Ahoy feliciteert Erasmus MC met de nieuwbouw.

09 oktober 2018

Gisteren opende het nieuwe pand van het Erasmus Medisch centrum. Vandaag zullen Meer dan driehonderd patiënten, alle apparatuur, meubilair en techniek worden overgebracht naar de nieuwe locatie aan het Dr. Molewaterplein in Rotterdam. De verhuizing is een grote logistieke operatie die deze hele vrijdag zal duren.


Deze vrijdag rijden er de gehele dag aangepaste verhuiswagens met patïenten in een colonne naar de nieuwe locatie. De eerste wagen is iets na 08:00 uur aangekomen op het Dr. Molewaterplein. Om de verhuizing voor de patiënten zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er op de weg een aantal maatregelen genomen.

Zo wordt tijdens de verhuizing een groene golf ingesteld, waardoor de auto's in een keer kunnen doorrijden. Ook worden er tachtig verkeersregelaars ingezet. De laatste patiënt die overgebracht wordt, zal met toeters en bellen onthaald worden aan het Dr. Molewaterplein.

De verhuiswagens zijn voor de gelegenheid omgebouwd. In elke wagen passen vier bedden. Hoewel de verhuiswagen geen ramen heeft, kunnen de patiënten toch zien waar ze rijden: er is een scherm ingebouwd die zicht geeft op de weg.

Het nieuwe Erasmus Mc is klaar voor de toekomst en kan zich op gaan maken voor 525 duizend patiënten. Rotterdam Ahoy wenst het Erasmus MC veel succes bij de verhuizing!

Ander nieuws