29 juli 2019

Pumps & Valves en Solids 2019 maken thematiek bekend

Op 2 en 3 oktober 2019 vinden voor de vijfde keer de vakbeurzen Pumps & Valves en Solids samen plaats. Het conferentieprogramma kent drie pijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid. "De procesindustrie staat niet stil, er gebeurt op dit moment veel binnen diverse sectoren. Wij willen de industriële sector verder helpen door te inspireren middels een conferentieprogramma waar actuele topics worden belicht. De thema’s Duurzaam, Machine en Veiligheid zijn gekozen om richting te geven aan het programma”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs.

Twee beurzen vormen samen één processing evenement

Vakbeurs Pumps en Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, en vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, vormen samen één evenement voor de procesindustrie. Schröder: "Dit zorgt voor synergie. Bezoekers uit verschillende sectoren oriënteren zich vaak op producten en innovaties voor een heel proces. In dit proces komen in de meeste gevallen een combinatie van vaste stoffen en vloeistoffen voor. Denk aan een bierbrouwerij waarbij onder andere hop en water nodig is voor het eindproduct. Voor dit proces kan de bezoeker zowel bij Pumps & Valves als Solids zich oriënteren op producten en kennis.” Het exposantenaanbod varieert van pompen tot filters en van mixers tot instrumentatie.

Kennis, inzichten en ervaringen delen

"Met het conferentieprogramma willen we kennis, inzichten en ervaringen delen die aansluiten op de actualiteiten in de procesindustrie. Juist nu er zoveel speelt in de industrie, willen we de bezoekers, maar zeker ook de exposanten helpen met het beantwoorden en oplossen van prangende vraagstukken. In diverse presentaties en workshops worden bezoekers en exposanten geïnspireerd en aan het denken gezet. Dit zal voornamelijk gedaan worden door diverse casepresentaties. Wat heeft gewerkt in de praktijk en hoe kunnen anderen hiervan leren?”

De thematiek

Het conferentieprogramma voor de beurs is samengesteld aan de hand van drie pijlers: Duurzaam, Machine & Veiligheid. Bij het thema 'Duurzaam’ wordt aandacht geschonken aan de wijze waarop reststromen efficiënt uitgewisseld kunnen worden, oftewel circulair ondernemen. Ook beoogt de beursorganisatie een 'dossier Duurzaam’ te maken. Hierbij komen diverse partijen, waaronder exposanten, aan het woord waarbij duidelijk wordt op welke wijze zij duurzaam zijn, wat hun bijdrage is en delen ze best practices.

Het thema 'Machine’ wordt toegespitst op predictive maintenance en energiezuinige installaties. Voor het thema 'Veiligheid’ wordt voornamelijk toegespitst op veilig werken binnen de sector chemie. Vraagstukken die behandeld worden zijn onder andere: 'Welke nieuwe technieken zijn er op productniveau om veiliger te kunnen werken?’ en 'Hoe creëer je een positieve veiligheidscultuur?’. "We verwachten binnenkort de eerste sprekers bekend te maken”, aldus Schröder.

Praktische informatie

Op 2 en 3 oktober 2019 vindt met Pumps & Valves en Solids het grootste processingevenement van de Benelux plaats in Rotterdam Ahoy. Met ruim 250 exposanten oriënteren bezoekers uit de vloeibare en droge industrie zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. De beursvloer bestaat uit twee delen: Vakbeurs Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen) en Vakbeurs Solids (verwerking van poeder en bulk). Beide beurzen vormen samen één evenement. Voor meer informatie: www.pumpsvalves.nl en www.solids-rotterdam.nl.

Ander nieuws