Hoogste punt ibis Styles Rotterdam Ahoy

20 februari 2023

Oplevering hotel in Q3 van dit jaar

De bouw van het 250 kamer tellende ibis Styles hotel ligt volledig op schema en bereikte afgelopen week het hoogste punt. Over enkele maanden is de bouw gereed waarna het in het najaar in gebruik kan worden genomen.

Mijlpaal

Met het plaatsen van een plaquette door wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers werd het hoogste punt van het hotelgebouw op 16 februari officieel gemarkeerd. Rotterdam Ahoy vierde deze mijlpaal samen met Europees vastgoedontwikkelaar Foruminvest, vertegenwoordigers van Accor, HR Group, Gemeente Rotterdam, aannemer BOBgroep en vele andere betrokken partijen. Het hotel krijgt het ibis Styles label (Accor) en is langjarig verhuurd aan het Duitse HR Groep. De oplevering is voorzien direct na de zomervakantie van dit jaar.

Hart van Zuid

De bouw van het hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waarmee een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied wordt gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

De komst van het hotel naast Rotterdam Ahoy is een mooie toevoeging aan Hart van Zuid. Het gebied rond Zuidplein groeit uit tot een volwaardig centrumgebied, voor de 210.000 bewoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Het hotel nodigt uit om langer in dit nieuwe centrum te blijven en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Het hotel wordt gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie.

Chantal Zeegers, wethouder Gemeente Rotterdam

 

Aanvulling op het Rotterdam Ahoy Convention Centre & RTM Stage

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: "Rotterdam Ahoy heeft al jarenlang de wens om een hotel naast haar evenementenlocatie te krijgen. Nu het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage op volle toeren draaien en vele extra bezoekers aantrekken, is de vraag naar dit hotel alleen maar groter geworden. We zijn dus heel blij dat de realisatie ervan met alle betrokken partijen zo voorspoedig is verlopen en dat het hotel dit najaar in gebruik zal worden genomen.”

 

Aerjen Koeneman, directeur Foruminvest: "Foruminvest ontwikkelt verschillende hotels in binnen- en buitenland. Het realiseren van dit omvangrijke nieuwbouwhotel met een internationaal label en in samenwerking met sterke partners past typisch binnen onze focus op hotelontwikkelingen. De omvangrijke vraag naar hotelkamers bij Ahoy i.c.m. de goede bereikbaarheid van de locatie geven dit hotel een uitstekende basis om succesvol te zijn.”

Ander nieuws