Grand finale Oyster Opening World Cup naar Rotterdam

02 juli 2019

De Oysters Opening World Cup komt naar Nederland. Op maandag 23 september zal de grote finale van deze competitie plaatsvinden op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De vierentwintig snelste en beste oesterstekers zullen in de Maasstad strijden om de titel "beste van de wereld”!

Wijntheater pakt het groots aan
Na acht jaar lang Nederlandse Kampioenschappen Oestersteken georganiseerd te hebben, was het tijd voor een groots nieuw project.

Oprichter Barend Havenaar: ”Ik heb de afgelopen jaren veel buitenlandse wedstrijden bezocht. O.a. het EK in Zweden, het WK in Ierland en daar contacten gelegd met de juiste mensen. Ik had nog één droom en dat was de World Cup naar Nederland halen. Na jaren inzet en fantastische partners als o.a. het Oesterfestival, Gastvrij Rotterdam en Schmidt Zeevis lijkt dat nu gelukt te zijn.”  

Vorig jaar vond deze finale nog plaats op de Chinese muur maar dit jaar zal de World Cup plaatsvinden in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam. Twintig beste deelnemers uit twintig landen plus de vier winnaars van de Wildcard Competition strijden om de felbegeerde titel.

Bekijk de persoonlijke aankondiging via deze link.

De snelste oesterstekers ter wereld
Op zaterdag 21 september vindt de Wildcard Competition plaats tijdens het Oesterfestival in Yerseke. Veertig inschrijvingen uit de hele wereld mogen strijden voor de laatste vier finaleplaatsen. Iedereen kan zich inschrijven via de website om kans te maken op een wildcard voor de grote finale in Rotterdam die twee dagen later plaatsvindt op maandag 23 september.

Momenteel staat de snelste tijd op 2 min. 11 sec. voor dertig platte oesters op naam van Anti Lepik uit Estland.

Gastvrij Rotterdam 2019
De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy.
Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment. 

Vakbezoekers (18 jaar en ouder) kunnen zich registreren via de website waar ook meer informatie te vinden is over de standhouders, het programma en alle partners: www.gastvrij-rotterdam.nl.

Ander nieuws