05 februari 2020

Eind 2022 opent internationale hotelketen op Ahoy terrein

Onlangs tekenden Hart van Zuid, de bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy een contract met Europese vastgoedontwikkelaar Foruminvest inzake een nieuw te realiseren hotel met 250 kamers op het terrein van evenementenaccommodatie Ahoy. In 2022 opent de internationale hotelketen haar deuren.

De bouw van het hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy en metrostation Zuidplein. In 2018 werden de Beurs- & Evenementenhallen van Ahoy gemoderniseerd, eind 2020 worden het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage geopend. Een hotel is altijd een grote wens geweest van Ahoy. Jolanda Jansen, Directeur Rotterdam Ahoy, zegt: "Wij zijn enorm verheugd dat wij na een lang aanlooptraject nu de definitieve handtekening hebben kunnen zetten onder deze samenwerking. Met het hotel erbij wordt dit gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad.”

Aerjen Koeneman, Directeur Foruminvest: "We zijn er trots op dat we met onze hotelexpertise een bijdrage kunnen leveren aan deze gebiedsontwikkeling. We ontwikkelen een modern hotel met 250 kamers voor een internationale hotelketen. Het hotel zal zowel aansluiten bij de zakelijke als bij de leisuremarkt.”

Dick Laheij, namens Hart van Zuid: "De hotelontwikkeling is een cruciale stap in de gebiedsontwikkeling die zorgt voor versterking van de kwaliteit en leefbaarheid in dit belangrijke centrum op Zuid. We zijn erg blij met deze goede samenwerking tussen alle partners.”

Onno Dwars, Directeur Ballast Nedam Development voegt toe: "Alle lichten staan op groen om de volgende stap te zetten in de bijzondere en grootschalige gebiedsontwikkeling van Rotterdam-Zuid. Wij zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het hotel gaat bijdragen aan de leefbaarheid en diversiteit in Hart van Zuid. Een plek die verandert van een place to be naar een place to love.”

Jos Melchers, Directeur Gebiedsontwikkeling van Gemeente Rotterdam sluit af: "Hart van Zuid groeit uit tot een volwaardig centrumgebied. Voor de 200.000 inwoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Door de realisatie van Zwemcentrum Rotterdam, het Kunstenpand, het Rotterdam Ahoy Convention Centre en een bioscoop is er straks van alles te ondernemen. De komst van het hotel is een geweldige toevoeging voor een langer verblijf in dit nieuwe centrum.”

Over Foruminvest B.V.

Foruminvest is een toonaangevende investeerder en ontwikkelaar van (binnen)stedelijke gebieden in Europa. Foruminvest is opgericht in 1985 en is uitgegroeid tot een internationale speler van formaat op het gebied van (her)ontwikkelingen van woningen, hotels en winkelcentra. Foruminvest heeft kantoren in Amsterdam, Parijs en Milaan. Projecten van Foruminvest zijn zowel nationaal als internationaal door diverse instanties bekroond met prijzen voor 'beste publiek-private samenwerking in Europa’, 'beste marketingcampagnes’ en diverse keren voor het 'beste nieuwe winkelcentrum’. Foruminvest is als onafhankelijke private onderneming, met financiële daadkracht en besluitvaardigheid, in staat om - samen met haar eigen ontwerpbureau 'Forum Concept & Design’ - per project het ideale team samen te stellen dat met creativiteit en passie succesvolle, hoogwaardige en duurzame projecten realiseert.

Over Hart van Zuid Rotterdam

Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

Ander nieuws