Creatieve team Eurovisie Songfestival 2020 compleet

03 december 2019

Het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020 is compleet: Eric van Tijn is aangetrokken als Musical Director en Gerald van Windt en Natasja Lammers beiden als Choreograaf. Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekend gemaakt.

Gerben Bakker - Head of Show

Gerben Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie live-shows die vanuit Ahoy Rotterdam worden uitgezonden. Samen met het creatieve team ontwikkelt hij de openingen, intervalacts en is hij verantwoordelijk voor alle videocontent.  Daarnaast stuurt Bakker de presentatoren aan, en schrijft hij het script en de volledige running-orders van de drie shows. Eerder gaf Bakker creatief leiding aan talloze televisieshows. Voor John de Mol was hij de eindredacteur van televisie-hits als The Voice of Holland waarmee hij in 2012 de Gouden Televizier-Ring won. Ook werkte hij veel voor de NPO. Zo gaf hij creatief leiding aan liveshows als Het Gouden Televizier-Ring Gala en de 3FM Awards. Bij de muziekzender MTV was hij als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de tv-producties in de Benelux. De arena van het Eurovisie Songfestival is niet nieuw voor hem. Zo gaf Bakker als Head of Show twee keer creatief leiding aan de internationale finales van het Junior Eurovisie Songfestival in Nederland (2007 in Rotterdam en 2012 in Amsterdam).

Twan van de Nieuwenhuijzen - Head of Contest

Twan van de Nieuwenhuijzen is als Head of Contest eindverantwoordelijk voor de competitie tussen de 41 deelnemende landen, die zich afspeelt in twee halve finales en een finale. Samen met de regisseurs en het Contest Team is het zijn taak om alle acts op de best mogelijke manier neer te zetten op het grote Eurovisie-podium in Ahoy. Vanaf de start van het selectieseizoen onderhoudt hij contact met de verschillende delegaties en zal hij hun creatieve wensen verwerken tot de daadwerkelijke optredens in de liveshows. Tijdens de repetities heeft hij nauw contact met artiesten en delegaties over regie, licht en staging. Van de Nieuwenhuijzen maakte de afgelopen 24 jaar als eindredacteur uiteenlopende tv-programma’s, zoals Mooi Weer De Leeuw en Masterchef, als ook live-evenementen voor o.a. World Press Photo en Longfonds.

Eric van Tijn - musical director

Eric van Tijn is aangetrokken om de muziek te componeren voor drie liveshows. Hij zal niet alleen de unieke sound voor de 2020-editie van het Eurovisie Songfestival maken, ook geeft hij muzikaal leiding aan de speciale acts die voor de shows geproduceerd gaan worden.  Eric van Tijn is geen onbekende voor het Eurovisie Songfestival. Zo gooide hij hoge ogen met zijn lied Hemel & Aarde gezongen door Edsilia Rombley.  Van Tijn groeide op in de opnamestudio van zijn ouders.  Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium schreef hij zijn eerste gouden plaat.  In 1998 ontving Van Tijn de prestigieuze Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie. Samen met zijn muzikale partner Jochem Fluitsma schreef en produceerde hij meer dan twintig nummer 1-hits.  Daarnaast is hij ook werkzaam als musical director voor succesvolle tv- en theatershows als The Passion, The Christmashow, en Musicals in Concert. 

Gerald van Windt en Natasja Lammers - choreographers

Gerald van Windt en Natasja Lammers zijn aangetrokken als choreografen voor het Eurovisie Songfestival 2020. Van Windt zal met zijn dansers aan het werk gaan voor de op maat gemaakte live-acts. Hij werkt hiervoor nauw samen met de regisseurs en de Head of Show.  Natasja Lammers gaat aan de slag met de acts van de 41 landen die gaan strijden om de winst in 2020.  Beiden zijn bekend met het fenomeen Eurovisie Songfestival.  Zo werkte Van Windt samen met Edsilia Rombley op het Eurovisie podium en begeleide Lammers het team van O’G3NE.  Daarnaast hebben bieden veel ervaring met grote liveshows. Zo werkte Van Windt mee met shows als X-Factor, Dancing with the Stars en het Gouden Televizier-Ring Gala en is Lammers vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de liveshows van The Voice of Holland.

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op 16 mei, live vanuit Ahoy. De kaartverkoop start naar verwachting voor de feestdagen. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Ander nieuws