21 januari 2019

ASME 2022 Turbo Expo Conference naar Rotterdam

Rotterdam is gaststad van de ASME 2022 Turbo Expo Conference, een wereldwijd gerenommeerd congres op het gebied van turbines en energie. Het congres vindt plaats in het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre, dat momenteel wordt gebouwd en eind 2020 haar deuren opent.

 

De uitbreiding van Rotterdam Ahoy biedt Rotterdam volop kansen om grotere congressen naar de stad te halen. Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Business to Business Events Rotterdam Ahoy: "Wij zijn verheugd en trots ASME 2022 te mogen faciliteren in Ahoy. Het congres past niet alleen inhoudelijk perfect bij de stad maar onze nieuwe locatie leent zich ook uitstekend voor het congres.” ASME 2022 vindt plaats van 13 tot en met 17 juni en trekt naar verwachting 5000 deelnemers.

 

Voor de komst van het congres naar Rotterdam en Nederland werkten de Dutch Gas Turbine Association, TU Delft, Rotterdam Partners Convention Bureau en Rotterdam Ahoy nauw samen. Pierra Colonna, professor Propulsion and Power aan de TU Delft: "De ASME Turbo Expo Conference geldt als het belangrijkste congres ter wereld op het gebied van onderzoek en ontwikkelingen in energietechnologieën en turbines, beide belangrijk voor de toekomst.”

 

Het thema van het congres sluit aan bij de ambities van de stad op het gebied van energietransitie. Op de Turbo Expo Conference komen internationale experts samen om de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van turbine technologie met elkaar te delen. "Rotterdam zet in op een duurzame, energiezuinige toekomst. Een congres als ASME past bij deze ambities en versterkt het internationale imago van Rotterdam als een van de voorlopers naar een nieuwe, duurzame economie,” aldus Eveline van der Pluijm, manager Convention Bureau & Tourism Board.

#ahoyduurzaamheid 

Ander nieuws