21 maart 2019

Armin van Buuren zorgt voor spectaculair einde BusinessBoost Live!

Armin van Buuren heeft op spectaculaire wijze de derde editie van het ondernemersevent BusinessBoost Live afgesloten. De meervoudig beste DJ van de wereld verraste een vol Rotterdam Ahoy met een optreden, nadat hij daarvoor al op het podium stond als hoofdspreker. Ook Johnny de Mol, 'Zomergast’ Ester Perel en Najib Amhali waren te gast, samen met een aantal Nederlandse topondernemers. Eva Jinek, Humberto Tan en 'Zuidasdominee’ Ruben van Zwieten verzorgden de interviews.  

Armin van Buuren over zijn uitnodiging op een ondernemersevent: "Ik ben eigenlijk ondernemer door nood geboren. Ik had niet het idee dat ik bij de juiste platenmaatschappij zat en toen ben ik 'm maar zelf begonnen, samen met een vriend.” Tevens benadrukte de Leidenaar het belang van volledig geloven in je product: "Toen ik begon was trancemuziek heel klein, maar toch begon ik mijn eigen radioshow 'A State of Trance’. Die werd steeds populairder waardoor veel nieuwe DJ’s wilden langskomen om hun muziek te draaien. Toen dacht ik: als ik je plaatje draai kan ik 'm net zo goed ook uitbrengen.”

Johhny de Mol ging vooral in op zijn drive om, ondanks zijn welvarende afkomst, zich veel in te zetten voor anderen. "Ik ben man, blank en hetero. Dan sta je in deze wereld al met 3-0 voor. Maar als je die voorsprong niet gebruikt om anderen te helpen verlies je sowieso, ook als ondernemer.”

Relatiewetenschapper Esther Perel introduceerde een nieuwe term, de 'relatierevolutie’, over de veranderende band die werknemers hebben met hun baan: "Vroeger ging je weg bij een bedrijf omdat je ongelukkig was, nu ga je weg omdat je ergens anders gelukkiger kunt worden”. Haar ondernemersles: "Wees je bewust dat je te maken hebt met andere relatievormen met je personeel”.

BusinessBoost Live is een event voor en door ondernemers en biedt bezoekers een avondvullend programma met een mix van (tafel)gesprekken en entertainment. Zo werd de avond geopend door Vincent van den Boogert (CEO ING Nederland) en waren er optredens van zangeres Davina Michelle en cabaretier Najib Amhali, waarbij de laatste voor een humoristisch intermezzo zorgde.

Eva Jinek interviewde aan een zogenaamde 'ondernemerstafel’ een aantal topondernemers die allemaal voor opschudding hebben gezorgd in hun markt. Onder meer Dirk de Bruijn (Swapfiets), Corinne Vigreux (TomTom) en Michel Muller (Picnic) schoven aan en vertelden hoe en waarom zij het bewust anders doen dan hun concurrenten.

 

BusinessBoost Live is een initiatief van Tribe Company. ING is trotse hoofdsponsor van het event.

Ander nieuws