Bereikbaarheid NSJ

Bezoek je het NN North Sea Jazz Festival in Ahoy? Plan je reis tijdig! Houd rekening met extra reistijd voor zowel auto als OV. We hebben hier alle informatie rondom de bereikbaarheid tijdens dit event voor jou verzameld.

Met het OV

Op 5 minuten loopafstand van Ahoy bevindt zich het metro- en busstation Zuidplein. Het metrostation is onder andere bereikbaar vanaf Rotterdam Centraal & Den Haag Centraal via lijnen D & E. 

Let op! Er zijn een aantal werkzaamheden aan het spoor. Hieronder geven we meer informatie:

Metro

  • Vrijdag t/m zondag zijn er werkzaamheden aan het metrospoor tussen station Tussenwater en station Slinge. Er rijdt metrovervangend busvervoer.

Bekijk de werkzaamheden

Trein

  • Vrijdag t/m zondag zijn er werkzaamheden tussen traject Den Haag Hollandspoor en Rotterdam Centraal. Er rijdt treinvervangend busvervoer.
  • Zaterdag 13 juli rijden vanwege werkzaamheden aan station Rotterdam Centraal in de nacht van zaterdag op zondagnacht vanaf 01:00 geen treinen meer van en naar Rotterdam Centraal. Zorg dus dat je op tijd bent voor de laatste trein!

Bereid je reis goed voor en check de reisplanners van de RET en de NS voordat je op pad gaat.

De RET rijdt met grotere metro’s en een langere dienstregeling in verband met de eindtijd van het NN North Sea Jazz Festival. Hierdoor kan je tot diep in de avond nog altijd naar Rotterdam Centraal afreizen. De NS zet extra treinen in voor de terugreis in de avond/nacht

Met de auto

Je bereikt Rotterdam Ahoy via de Ring Rotterdam Zuid (A15).

Let op!  In de omgeving van Rotterdam Ahoy vinden wegwerkzaamheden plaats. Bekijk voor actuele informatie op vananaarbeter.nl of zuidhollandbereikbaar.nl

Plan je reis goed vooruit en voorkom dat je voor verrassingen komt te staan.

Parkeren

Wat betreft het parkeren bij Rotterdam Ahoy tijdens North Sea Jazz verwachten we een grote drukte en volle parkeerterreinen in de omgeving. Vanwege de hoge parkeervraag werken we met diverse parkeerlocaties, zowel in de directe omgeving als voor parkeren op afstand. Hieronder volgen de diverse opties.

 

 

Heb je in het verleden gebruik gemaakt van parkeren bij de Kuip? Deze mogelijkheid wordt dit jaar niet aangeboden.

Mindervalide parkeerplaatsen

Bent u in het bezit van een blauwe mindervalidenkaart? Dan heeft u altijd toegang tot ons parkeerterrein, ook als het terrein als "VOL” staat aangegeven. Het parkeerterrein beschikt over 18 mindervalide parkeerplaatsen. Zodra deze bezet zijn maken wij graag ruimte voor u vrij elders op onze parkeerterreinen.

Kiss & Ride

Word je afgezet of opgehaald? Navigeer dan naar de voorzijde van Ahoy. Hier word je door de verkeersregelaars gewezen op een tijdelijke parkeerplek van 15 minuten waar de chauffeur jou kan afzetten en ophalen.

Het navigatieadres voor de K&R is

Jacob Kleiboerweg 80
3084 BA
Rotterdam

 

Deelfietsen en deelscooters

Rotterdam Ahoy is ook goed te bereiken met de deelscooter of de deelfiets. Je kunt vanaf de diverse trein- en metrostations gemakkelijk verder reizen met deelvervoer. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken op de websites en apps van de aanbieders Check, Go Sharing, Felyx en Donkey Republic. 

Je kunt de deelscooters en deelfietsen parkeren bij het SAA-gebouw tegenover Ahoy. Parkeren voor de deur in onze fietsenstalling op het Voorplein is niet mogelijk.

Fietsenstalling

Tijdens het North Sea Jazz Festival is een gratis bewaakte fietsenstalling op ons Voorplein.

Taxistandplaats

Dichtbij de hoofdentree van Ahoy op het Voorplein bevindt zich een grote taxistandplaats, onder begeleiding van taxicoördinatoren. Hier staan tientallen taxi’s klaar om jou te vervoeren naar je eindadres. Het is niet nodig om een eigen taxi te bellen, Ahoy voorziet in een constante stroom aan taxi’s.

Bel je toch een eigen taxi, bijvoorbeeld via UBER of Bolt, navigeer deze dan naar de Twentestraat te Rotterdam, dit is aan de overkant van Ahoy naast de supermarkt Dirk van den Broek.

Touringcar

Parkeren

Het is niet mogelijk om een touringcar op de parkeerplaats, op het voorplein of taxistandpunt van Ahoy te parkeren.

Afzetten

Het is wel mogelijk om mensen af te zetten bij Ahoy.

Ophalen

Ophalen van passagiers kan vlakbij Ahoy aan de Sallandweg.