Wooning Zesdaagse lanceert Zesdaagse TV

05 Juni 2020

De Rotterdamse Wooning Zesdaagse komt met een nieuw online initiatief. Aanstaande zondag 7 juni gaat om 12.00 uur de eerste aflevering van Zesdaagse TV in première. Het wielerevenement in Rotterdam Ahoy wil de ultieme etalage zijn voor het baanwielrennen en stapt daarom nu in de productie van een maandelijkse talkshow, met de helden van de baan in de spotlights. In de eerste aflevering zitten onder andere Wim Stroetinga en Harrie Lavreysen. Het programma duurt circa 25 minuten en wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl. Zesdaagse TV is te volgen via www.wooningzesdaagse.nl/tv.

"Het is natuurlijk zuur dat we onlangs moesten aankondigen, dat de komende Wooning Zesdaagse verplaatst moest worden naar 7 t/m 12 december 2021. We hadden plannen om met een finale op zondag een volgende stap te maken in onze ambitie om het baanwielrennen een nog groter podium te geven. We hebben sporters van wereldniveau die zich van hun allerbeste kant laten zien en in Rotterdam willen strijden. Een feest voor wielerliefhebbers en toch kent niet iedereen het fenomeen van de zesdaagse zoals dat tegenwoordig is." zegt wedstrijddirecteur Michael Zijlaard. "We maakten al veel videocontent zelf in de afgelopen jaren en hadden het in onze plannen om daar meer mee te doen. Vanwege de huidige situatie hebben we nu de plannen wat naar voren gehaald en hebben we aankomende zondag onze allereerste aflevering." 

Elke eerste zondag van de maand
Het format van Zesdaagse TV is een talkshow met wielerprominenten afgewisseld met een column, wedstrijdfragmenten, prijsvraag en losse items met renners en bekende wielerfans. In de eerste aflevering zijn onder andere Harrie Lavreysen en Wim Stroetinga te zien en in de tweede aflevering, op zondag 5 juli komen o.a. Niki Terpstra, Jan-Willem van Schip en Leo Alkemade voorbij. Liefhebbers kunnen zich (gratis) abonneren op de uitzendingen op het YouTube-kanaal van de Wooning Zesdaagse.

Totstandkoming
Zesdaagse TV kwam tot stand door de belangenloze medewerking van een groot aantal partijen, in willekeurige volgorde: Van der Veen (your event engineers), JMT (rental furniture en floor coverings), 36 Cycling, Digitale Expressie, Smilde Video Producties, Jim Tellier Producties, John den Braber (De Grote Plaat podcast), Leon de Kort (sportjournalist van De Telegraaf) en niet in de laatste plaats onze gasten en BNR Nieuwsradio host Thomas van Zijl.


Michael Zijlaard: "We gaan kijken of dit aanslaat en wellicht nog wat experimenteren. Daarna is het de bedoeling dat Zesdaagse TV een op zichzelf staande productie wordt, die uiteraard ook de Wooning Zesdaagse promoot, maar vooral een steentje bijdraagt aan de promotie van het baanwielrennen in Nederland in het algemeen, zodat wielerfans, bedrijfsleven maar ook de jeugd bekender raakt met deze spectaculaire manier van wielrennen."

Ander nieuws