WK Shorttrack in 2024 naar Rotterdam

07 Juni 2021

De internationale schaatsunie ISU heeft de wereldkampioenschappen Shorttrack van 2024 toegewezen aan Rotterdam. Het toernooi vindt plaats van 15 tot en met 17 maart in 2024, zo heeft de ISU bekendgemaakt. De wereldkampioenschappen zouden dit jaar ook plaatsvinden in Rotterdam Ahoy, maar het toernooi werd vanwege de coronacrisis verplaatst naar Dordrecht.

 

De wereldkampioenschappen Shorttrack van 2022 waren al toegewezen aan het Canadese Montreal. In 2023 vindt de titelstrijd plaats in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De Nederlandse schaatsbond had zich met Rotterdam kandidaat gesteld voor de WK Shorttrack van 2024 of 2025. Het bid is door de internationale bond met goedkeuring ontvangen. 

 

De KNSB is blij met de toekenning van het WK aan Rotterdam. "Het is mooi nieuws dat we straks terugkeren in Rotterdam Ahoy, waar we in 2017 al een prachtig WK hebben beleefd", reageert Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. "Rotterdam dacht afgelopen winter goed met ons mee toen we vanwege corona de WK-organisatie moesten aanpassen. Ik vertrouw erop dat het in Ahoy ook in 2024 weer een waar shorttrackfeest zal worden."

 

Ook Rotterdam Ahoy is ontzettend blij het WK Shorttrack weer te mogen hosten. "We kijken met warme herinneringen terug op de editie van 2017: een feest voor en van de sport in een prachtige ambiance van enthousiaste schaats fans! We kijken ernaar uit de voorbereiding te gaan starten samen met de professionals van TIG Sports en alle betrokken partners vanuit de stad en de schaatsbond”, aldus Jolanda Jansen, algemeen directeur Rotterdam Ahoy.

 

Sportwethouder van Rotterdam Sven de Langen reageerde enthousiast op het toewijzingsbesluit: "In 2017 hebben we een geweldig WK-spektakel beleefd in Rotterdam Ahoy . Dit jaar zou er opnieuw een spetterend WK Shorttrack plaatsvinden in Rotterdam, maar helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Dus deze toewijzing voor 2024 is een mooie opsteker voor het Nederlandse shorttrack én voor Rotterdam. Het wordt opnieuw een prachtige happening in een volgepakt Ahoy, met daarbij ook allerlei aansprekende side events in de naastgelegen hallen. Samen met alle shorttrack liefhebbers kijk ik er zeer naar uit."

Voordat het WK Shorttrack naar Rotterdam komt hebben Nederlandse schaatsfans de komende jaren nog genoeg andere internationale wedstrijden om naar uit te kijken. Van 25 tot en met 28 november 2021 is Dordrecht opnieuw gastheer van een World Cup Shorttrack. Dit is het laatste Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) uit de reeks van vier voor de atleten om zich te plaatsen voor Olympische Spelen in 2022. Tickets voor dat evenement zijn al te bestellen via schaatsen.nl/tickets

Ander nieuws