Wereldkampioenen Kluge-Reinhardt completeren deelnemersveld Wooning Zesdaagse 2020

26 November 2019

Nieuwe periode Wooning Zesdaagse ná komende editie

Met het aantrekken van de Duitse tweevoudig wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt is het rennersveld van de 38e Wooning Zesdaagse compleet. Dertien koppels uit zes verschillende landen strijden van 2 t/m 7 januari 2020 om de eindzege in Rotterdam Ahoy. Na komende januari-editie zal de Wooning Zesdaagse verhuizen naar november, om voortaan van dinsdag t/m zondag verreden te worden.


Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep zijn heel tevreden met het rennersveld dat ze voor de 38ste editie van de Wooning Zesdaagse hebben vastgelegd. Volgens de voormalig wereldkampioen puntenkoers is het contracteren van Kluge en Reinhardt hierbij de kers op de taart. "Met twee wereldtitels op rij, kun je wel stellen dat Roger en Theo het sterkste koppel van het moment zijn”, legt Schep uit. "Kluge kent iedereen natuurlijk van de weg, maar samen met Reinhardt vormt hij op de piste een topkoppel dat snel én sterk is en bovendien heel aanvallend rijdt.”


Naast de Duitse regenboogtruidragers heeft de wedstrijdleiding met Lindsay De Vylder en Jules Hesters (België), Marc Hester en Oliver Wulff (Denemarken), Jesper Asselman en Etienne van Empel (Nederland) en de Ieren Felix English - Marc Potts nog vier koppels gecontracteerd voor de Wooning Zesdaagse in januari, waarmee het aantal op dertien komt. Schep:

Een evenwichtig rennersveld maken is altijd een puzzel. Ik denk dat we erin zijn geslaagd om een goede balans te vinden. Natuurlijk zijn er met Keisse-Terpstra, Kluge-Reinhardt en De Ketele-Ghys een aantal echte topfavorieten, maar voor het lijstje met podiumkandidaten kan je met gemak nog drie/vier koppels noemen. En dat is voor de spanning in de wedstrijd een goede zaak.


Twee maal Wooning Zesdaagse in 2020
Van dinsdag 24 november tot en met 29 november vindt de 39e editie van de Wooning Zesdaagse plaats. "Een finale op zondag is een langgekoesterde wens van Ahoy. Het past bij onze ambitie om meer wielerfans naar Rotterdam Ahoy te halen en de baansport een groter podium te geven. Met de nieuwe baanfocus van de UCI op het najaar zagen wij een kans om - in het rijtje met London en Gent - de Wooning Zesdaagse voortaan eind november te organiseren”, zegt Michael Zijlaard. "In januari was een zondagse finale geen ideale optie in verband met de voorbereidingen op het wegprogramma van diverse renners en hadden we ook te maken met de Zesdaagse van Bremen”. In 2020 vinden dus twee edities plaats van de Wooning Zesdaagse, die vanaf november 2020 elk jaar eind november verreden zal worden.

 

Koppels Wooning Zesdaagse januari 2020

 • Team Flanderijn: Iljo Keisse (BEL) - Niki Terpstra
 • Team Wooning: Kenny De Ketele (BEL) - Robbe Ghys (BEL)
 • Team Dubbelsteyn: Roger Kluge (DUI) - Theo Reinhardt (DUI)
 • Team Calex: Daniel Staniszewski (POL) - Wojciech Psczolarski (POL)
 • Team Whirlpool: Lindsay De Vylder (BEL) - Jules Hesters (BEL)
 • Team Freightline: Jan-Willem van Schil - Moreno De Pauw (BEL)
 • Team Vlasman: Yoeri Havik - Wim Stroetinga
 • Team Silvana: Marc Hester (DEN) - Oliver Wulf (DEN)
 • Team Van der Valk: Jasper De Buyst (BEL) - Tosh Van der Sande (BEL)
 • Team Mako: Albert Torres (SPA) - Sebastían Mora (SPA)
 • Team Kingpolis: Ramon Sinkeldam - Maikel Zijlaard
 • Team European Lottery: Jesper Asselman - Etienne van Empel
 • Team Actos: Felix English (IRL) - Marc Potts (IRL)

 

Over de Wooning Zesdaagse
De geschiedenis van het zesdaagsen-rennen in Rotterdam gaat terug tot 1936 en kent hoogtij dagen in de jaren 70 en 80. Sinds 2005 is de Wooning Zesdaagse jaarlijks het eerste grote wielerevenement in Nederland; met koppelkoersen, sprint- en dernywedstrijden als race-onderdelen voor de duurrenners en een aparte sprintcup voor de internationale sprintelite. Dit jaar heeft de GPN/Provato Sprint Cup als blikvangers o.a. meervoudig wereldkampioenen en aartsrivalen op de individuele nummers Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen. Tijdens de Wooning Zesdaagse wordt verder de Hart van Holland Talents Cup verreden voor talenten tot 23 jaar. Op zondag zijn er steevast wedstrijden voor jeugd en nieuwelingen. Op de ringen achter de tribunes kan men terecht voor scherpe aanbiedingen bij diverse wielerstands. Zondag is familiedag met extra activiteiten voor de jongste wielerfans.

 


Kaarten zijn verkrijgbaar voor €15,- via Ticketmaster.
Meer info: www.wooningzesdaagse.nl

Ander nieuws