23 Januari 2019

Volkszangers maken er een feest van in Ahoy

Op de avond voor Koningsdag, 26 april, is Rotterdam Ahoy steevast het decor van een van de meest feestelijke avonden van het jaar. Een volksfeest met recht dit jaar, want naast de eerder aangekondigde Gerard Joling, Danny de Munk, Snollebollekes, Feestteam en Lee Towers zijn ook vertolkers van het levenslied Samantha Steenwijk, Django Wagner en René Schuurmans van de partij. Aan de line-up van uiteindelijk circa 15 vaderlandse acts is verder GENTS toegevoegd om opnieuw de meezingmedleys voor de rekening te nemen. Presentatie is in handen van Niels Houtepen.

Inhaken en meedeinen, tussen de partynummers en ultieme meezingers is er bij de Nacht van Oranje altijd even tijd om een tandje terug te schakelen met erkende volkszangers.

Zoals dit jaar Django Wagner,  o.a. bekend van zigeunerlied en megahit ’Kali’ en als een van de "Echte Vrienden” naast Frans Duijts en Peter Beense recent nog vaak op de buis. Hij zal voor de 6e keer het podium van de Nacht van Oranje betreden. 

Samantha Steenwijk debuteert. De finaliste en publiekslieveling van het vorige seizoen van 'The Voice of Holland’ houdt het vaandel hoog bij de vrouwen van het Hollandse genre, o.a. met haar recente single 'Mama’ en haar vertolking van 'Ik Leef Me Eigen Leven’, die ze met haar dijk van een stem tot smartlap pur sang maakt. 

Eveneens een bekend vertolker van het levenslied is René Schuurmans. De sympathieke Brabantse zanger, komende editie voor de negende keer erbij tijdens de Nacht van Oranje, beheerst het daarnaast ook als geen ander om een volle Ahoy Arena aan het springen te krijgen met zijn feesthits als 'Laat De Zon in Je Hart’ en 'Geniet Van Het Leven’.

Meezingfeest
Boven het ronde podium in het midden van Ahoy hangen schermen waarop de liedteksten meelopen van alle hits die ten gehore worden gebracht. Ook van de medleys uitgevoerd door het trio GENTS, bestaande uit Danny Froger, Danny Nicolay en Yves Berendse. Het is dus feesten en meezingen dat de klok slaat in de door Rocket strak geregisseerde show van de Nacht van Oranje.

Op 26 april 2019 staat de 27e editie op de agenda en het belooft met meer dan 12.000 tickets opnieuw een bomvol oranjefestijn te worden. Tickets zijn te koop via Ticketmaster en kosten € 23,- voor de 1e ring en € 29,- voor de arenavloer; prijzen zijn inclusief 3 euro servicekosten. Er geldt een minimale toegangsleeftijd van 18 jaar.

www.nachtvanoranje.nl

Ander nieuws