Tweede ronde ticketverkoop Eurovisie Songfestival 2020 op 30 januari om 12.00 uur

24 Januari 2020

Donderdag 30 januari om 12.00 uur gaat de tweede ronde ticketverkoop voor het Eurovisie Songfestival 2020 van start. Via de officiële verkoopkanalen tickets.songfestival.nl (voor Nederland) en www.eurovision.tv (internationaal) worden wederom kaarten voor in totaal negen shows in Rotterdam Ahoy verkocht.

 

Na de officiële loting op dinsdag 28 januari a.s. is duidelijk welke landen in welke Semi-Final aantreden. Op 30 januari bieden we mensen opnieuw de kans om kaarten voor een van de shows te bemachtigen waaronder een aantal felbegeerde staanplaatsen voor de Grand Final. Eind maart volgt nog een derde ronde met de laatst beschikbare kaarten

Sietse Bakker, Executive Producer Event bij het Eurovisie Songfestival 2020

 

Tickets en prijzen

Er zijn in de tweede ronde ticketverkoop opnieuw kaarten voor negen Eurovisie-shows beschikbaar:

 

1st Semi-Final (eerste halve finale)

  • 1st Semi-Final Jury show, maandagavond 11 mei, start show 21:00 uur
  • 1st Semi-Final Family show, dinsdagmiddag 12 mei, start show 15:00 uur
  • 1st Semi-Final LIVE show, dinsdagavond 12 mei, start show 21:00 uur

 

2nd Semi-Final (tweede halve finale)

  • 2nd Semi-Final Jury show, woensdagavond 13 mei, start show 21:00 uur
  • 2nd Semi-Final Family show, donderdagmiddag 14 mei, start show 15:00 uur
  • 2nd Semi-Final LIVE show, donderdagavond 14 mei, start show 21:00 uur

 

Grand Final (grote finale)

  • Grand Final Jury show, vrijdagavond 15 mei, start show 21:00 uur
  • Grand Final Family show, zaterdagmiddag 16 mei, start show 13:30 uur
  • Grand Final LIVE show, zaterdagavond 16 mei, start show 21:00 uur

 

De Jury- en Family shows zijn volwaardige shows. Met presentatie, opening- en intervalact en de optredens van de deelnemers. Enkel de bekendmaking van de resultaten mist bij deze generale repetities.

 

De prijzen in deze tweede ticketronde variëren van € 23,50 euro voor een Family Show van een Semi-Final tot € 258,50 voor (staan)plaatsen bij de Grand Final op zaterdagavond. Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan vorig jaar in Tel Aviv.Toegankelijkheid

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 heeft de ambitie om het evenement inclusief en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en is met diverse initiatieven bezig om te zorgen dat mensen met uiteenlopende beperkingen de shows goed kunnen volgen en meebeleven. Deze initiatieven zijn te vinden op www.songfestival.nl.  


Voor bijna alle shows (m.u.v. de Grand Final-shows) zijn nog rolstoelkaarten beschikbaar. Kaarten voor rolstoelplekken kunnen vanaf donderdag 30 januari 12.00 uur telefonisch worden gereserveerd via +31 20 225 1116.

Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een visuele of auditieve beperking de show zo goed mogelijk kunnen volgen, zullen we in de zaal diverse voorzieningen aanbieden zodat zij de show zo goed mogelijk kunnen meebeleven. Deze kaarten zijn nog voor alle shows beschikbaar. Meer informatie over hoe deze kaarten te bestellen zijn, is te vinden op www.songfestival.nl.

 

Officiële verkoopkanalen

De officiële verkoopkanalen zijn tickets.songfestival.nl (voor Nederland) en www.eurovision.tv (internationaal). De Songfestival-organisatie raadt iedereen met klem aan alleen tickets via deze kanalen te kopen. Samen met ticketpartner Paylogic wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat kaarten voor woekerprijzen worden doorverkocht. Kaarten worden op naam verkocht en hier wordt steekproefsgewijs op gecontroleerd bij de entree van Ahoy. Indien de naam niet overeenkomt, wordt de toegang tot de show geweigerd. Mocht een bezoeker na aankoop van de tickets onverhoopt niet kunnen, dan kunnen de tickets veilig worden aangeboden via het officiële doorverkoop-platform Ticketswap.


Tweede ronde

De eerste ronde ticketverkoop met zg. Early Bird-tickets (€ 5 korting) waren in december binnen een uur uitverkocht.  Op 30 januari om 12.00 uur start de tweede ronde ticketverkoop voor het Eurovisie Songfestival. Iedereen die op donderdag 30 januari voor 12:00 uur op de link naar het bestelscherm heeft geklikt, krijgt d.m.v. loting door het systeem om exact 12:00 uur een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. Er komt geen wachtrijnummer in beeld, het systeem zet je automatisch in de wachtrij. Iedereen die na 12:00 uur de link aanklikt, sluit achteraan in de rij. Een dag van tevoren klaar zitten levert dus geen plek vooraan in de wachtrij op (!). Medio maart volgt een derde ronde met de laatst beschikbare kaarten.

 

Capaciteit

Een deel van de Ahoy Arena wordt gebruikt voor de productie van de drie spectaculaire TV shows. Er is relatief veel ruimte nodig voor het podium, techniek, de Green Room (voor de deelnemende artiesten) en de commentatoren.


Voor het Eurovisie Songfestival is de totale capaciteit in Ahoy 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Ruim tweederde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans. Bij de eerste verkoopronde in december is een groot deel van deze tickets in de verkoop gegaan. Op 30 januari zijn er wederom kaarten voor alle negen shows beschikbaar. En in deze ronde gaan er ook felbegeerde staanplaatsen voor de Grand Final  en de zg. beperkt zichtplaatsen in de verkoop (aan de zijkant van het podium, het LED-scherm kan niet in z’n totaliteit worden gezien). 

 

Voor de 1st en 2nd Semi Final zijn de volgende prijzen van toepassing*:

Voor de Grand Final zijn de volgende prijzen van toepassing*:

* Prijzen zijn inclusief €3,50 servicekosten per ticket

** Rolstoelplekken zijn - vanaf donderdag 30 januari om 12.00 uur - alleen telefonisch te boeken via: +31 20 225 1116. Per rolstoelgebruiker kan er één begeleider mee. Vernoemde ticketprijzen zijn per persoon, voor zowel de rolstoelgebruiker als voor de begeleider moet een toegangsbewijs gekocht worden.

Prijzen voor mensen met een auditieve of visuele beperking komen overeen met de prijzen voor tickets op de tweede ring.


De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Ander nieuws