Tsonga, Raonic, Edmund en Khachanov completeren spelersveld

02 Januari 2019

De inschrijving voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament is gesloten. Het levert het sterkste deelnemersveld in de historie van het toernooi op, met bekende toppers als Zverev, Cilic, Dimitrov, Goffin, Monfils, Nishikori, Raonic en Tsonga. Zij nemen het op tegen talenten als Chung, Tsitsipas, Edmund, Khachanov, Shapovalov en Kyrgios. Het toernooi wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019 in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We willen ieder jaar een breed, sterk spelersveld. Met negen spelers uit de top-20 en een mix tussen grote namen en toptalent gaan we een mooie editie tegemoet. De laatste toevoegingen, waar onder meer Tsonga, Raonic, Edmund en Khachanov, maar bijvoorbeeld ook Medvedev, Monfils en Gasquet bij zitten, sluiten goed aan bij ons doel.”

Het zorgt cijfermatig voor de sterkste spelerslijst ooit. Met een cut-off op 37 ligt de lat voor deelname dit jaar hoger dan ooit.


Oud-winnaar Tsonga

 

Een van de meest in het oog springende namen die last-minute is toegevoegd is de kampioen van 2017, Jo-Wilfried Tsonga. Hij neemt voor de zesde keer deel en keert voor het eerst na zijn titelwinst terug. In 2011 stond hij ook al eens in de finale, toen verloor hij van Robin Söderling. Tsonga voert een traditioneel sterke Franse vertegenwoordiging aan, die verder bestaat uit onder meer Richard Gasquet, Gael Monfils en Lucas Pouille.

Uit Canada komen met Milos Raonic en Denis Shapovalov eveneens een gevestigde naam en een toptalent. Shapovalov is de jongste speler die op dit moment in de top-100 van de ATP te vinden is.


Wildcard voor Robin Haase

 

De sterkte van het deelnemersveld zorgt er voor dat Robin Haase een wildcard nodig heeft. Richard Krajicek: "We hadden hier vooraf geen rekening mee gehouden, maar we hebben voor Robin natuurlijk altijd een plek in het toernooi. We beschouwen het als een luxeprobleem dat de nummer 50 van de wereld niet direct wordt toegelaten.”
De tweede wildcard gaat zoals eerder bekend geworden naar Stan Wawrinka, die terugkeert van een lange blessure. De derde wildcard wordt naar verwachting kort voor het toernooi bekend gemaakt.

Ander nieuws