Tsonga op definitieve spelerslijst ABN AMRO WTT

02 Januari 2020

De inschrijving voor het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament is gesloten. Meest in het oog springende inschrijving die werd toegevoegd is die van Jo-Wilfried Tsonga, de winnaar van het toernooi in 2017. Met maar liefst 10 spelers uit de mondiale top-20 aan de start, is er opnieuw een ijzersterk deelnemersveld te bewonderen in Rotterdam Ahoy.

Het is het spelersveld waar wij jaarlijks op mikken, breed met veel toppers. Op die manier is er iedere dag prachtig tennis te zien en is de kans op spannende wedstrijden het grootst. De mix van jong toptalent en gevestigde waarden levert naar verwachting mooie duels op.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Drie oud-winnaars, vier spelers uit de top-10

Met Stan Wawrinka (2015), Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Gaël Monfils (2019) staan drie oud-winnaars van het ABN AMRO World Tennis Tournament opnieuw aan de start. Titelverdediger Monfils is bovendien één van de vier spelers uit de top-10 die in Rotterdam te bewonderen zijn. Daniil Medvedev (5), Stefanos Tsitsipas (6) en Roberto Bautista Agut (9) behoren eveneens tot de mondiale elite.

Frankrijk, Rusland, Canada en Spanje sterk vertegenwoordigd

Met Gael Monfils, Lucas Pouille, Benoit Paire, Jo-Wilfried Tsonga en Adrian Mannarino heeft Frankrijk liefst vijf spelers die in actie komen in Rotterdam Ahoy. Rusland vaardigt met lijstaanvoerder Daniil Medvedev, Karen Khachanov en Andrey Rublev drie spelers af. Recente Davis Cup winnaar Spanje wordt vertegenwoordigd door Roberto Bautista Agut en Pablo Carreno Busta. De beide Canadese toptalenten Denis Shapovalov en Felix Auger-Aliassime zijn eveneens opnieuw in actie te zien.

Wildcard

De eerste wildcard is al eerder toegewezen aan Jannik Sinner, de winnaar van de NextGen ATP Finals in Milaan. De overige twee wildcards worden in een later stadium toegewezen.

Zoals gewoonlijk stellen we een wildcard beschikbaar aan een internationaal toptalent, dat heeft eerder met Federer, Dimitrov, Tsitsipas en Auger-Aliassime goed uitgepakt. Jannik Sinner wordt gezien als het grootste talent van dit moment. Naar verwachting gaat er ook een wildcard naar een Nederlander en we houden er een vast tot het laatste moment, voor het geval er nog last-minute een goede speler in wil schrijven.

Richard Krajicek

Ander nieuws