Tournee 5 Seconds of Summer naar 2022 met extra concert in Rotterdam Ahoy

24 Maart 2021

De tournee van 5 Seconds of Summer wordt verplaatst van 2021 naar 2022. Ook is een extra concert in Rotterdam Ahoy’s nieuwe concertzaal RTM Stage toegevoegd aan het tourschema.

Het uitverkochte concert in AFAS Live dat op donderdag 22 april 2021 zou plaatsvinden, is verplaatst naar dinsdag 19 april 2022. Kaarten voor dit concert blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen nog aanvullende informatie per e-mail. Het extra concert in Rotterdam vindt plaats op vrijdag 22 april 2022. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag 26 maart 2021 om 10:00 uur. Kaarten zijn beschikbaar via ticketmaster.nl

In maart 2020 bracht 5SOS hun nieuwste album 'CALM’ uit, de opvolger van het in 2018 verschenen 'Youngblood’. 'CALM’, een acroniem van de eerste letters van de namen van de bandleden Calum, Ashton, Luke en Michael is het vierde studioalbum van de populaire Australische groep. Het album met daarop de hits 'Teeth’, 'Easier’ en 'No Shame’ kwam net als de drie voorgaande albums direct op de eerste plaats binnen in hun thuisland. Daarmee is 5 Seconds Of Summer de tweede Australische band in de geschiedenis die met de eerste vier studioalbums op nummer één in de Australische ARIA hitlijst binnenkwam. Ook in de rest van wereld haalde het album topnoteringen.

In totaal heeft 5SOS wereldwijd al meer dan 10 miljoen albums en meer dan twee miljoen concerttickets verkocht. Ook hebben hun streams bij elkaar opgeteld de zeven miljard al ruim overschreden. 5SOS - bestaande uit Luke Hemmings (zang / gitaar), Michael Clifford (zang / gitaar), Calum Hood (zang / bas) en Ashton Irwin (zang / drums) - zijn onderscheiden met vele prijzen waaronder een American Music Award, een People's Choice Award, twee iHeartRadio Music Awards, acht MTV European Music Awards, vijf ARIA Awards, twee APRA en twee MTV Video Music Awards.

Ander nieuws