Tauren Wells naar de EO-Jongerendag 2019

28 Januari 2019

Vier keer werd hij genomineerd voor een Grammy-Award, in 2018 ontving hij de prestigieuze Dove-award voor de beste nieuwe en beste christelijke artiest, en zijn debuutnummer 'Love is Action’ stond acht weken op nummer 1 in de christelijke hitlijsten. De Amerikaanse artiest Tauren Wells kent een vliegende start, en daalt op 25 mei 2019 in Rotterdam Ahoy neer voor de EO-Jongerendag.

Tauren Wells is de tweede artiest die bekendgemaakt wordt. Eerder werd al onthuld dat de populaire christelijke band Hillsong Young & Free naar de EO-Jongerendag komt.

Tauren Wells
Presentator Joram Kaat (24) is enthousiast dat het christelijke talent Tauren Wells naar de EO-Jongerendag komt: "Deze man maakt echt te gekke muziek. Pop, dance, rap, zijn muziek heeft alles. Hij heeft uithalen als Michael Jackson en moves als Justin Timberlake, supertof! En bovenal heeft hij een diep verlangen om mensen dichter bij God te brengen en dat is precies wat we met de EO-Jongerendag willen.”


BEAM the light
Het mag dan niet de eerste keer zijn voor presentator Joram Kaat, toch voelt de EO-Jongerendag dit jaar ook voor hem als nieuw. "We verhuizen van GelreDome in Arnhem naar Rotterdam Ahoy. Mede vanwege die verandering hebben we ervoor gekozen met het thema terug te gaan naar de essentie van geloven, én van BEAM: licht ontvangen en geven, oftewel 'Beam The Light’.” 


Huilende tieners
"Ik merk dat er veel duisternis is onder jongeren,” vervolgt Joram. "Dit blijkt ook uit allerlei onderzoeken: depressie, eenzaamheid en zelfmoord komen veel voor onder jonge mensen. Cijfers blijven vaak abstract, maar ik zie het terug in mijn werk bij BEAM. Afgelopen jaren zijn we rond Pasen op een aantal middelbare scholen geweest om met muziek het verhaal van Jezus te vertellen. Tijdens deze scholentour hadden we in één week zo’n tien vieringen, en na elke viering bleven er huilende tieners met heftige verhalen achter in de aula. Als ik zo’n scholier spreek, doet dat wat met me. Dan besef ik hoe heftig de problemen zijn waarmee jongeren worstelen.”


Reserveer snel
Op 25 januari is de kaartverkoop gestart voor de EO-Jongerendag op 25 mei 2019 in Rotterdam Ahoy. Ga naar EOJongerendag.nl voor het reserveren van kaarten. Wees er snel bij, want op = op!

Ander nieuws