Stefanos Tsitsipas terug in Rotterdam

27 Januari 2021

De Griekse topspeler Stefanos Tsitsipas bevestigt zijn deelname aan het ABN AMRO World Tennis Tournament 2021. De huidige nummer 6 van de wereld komt voor de vijfde keer in actie in Rotterdam Ahoy. Het toernooi wordt gehouden van 1 tot en met 7 maart.


Stefanos Tsitsipas: Het is altijd een genot om weer in Nederland te zijn. Ik hou van de mensen en de sfeer. Het voelt ook als een voorrecht dat ik daar vanaf het allereerste begin in mijn carrière veel toernooien heb mogen spelen. Ik kijk er naar uit om in maart weer in Rotterdam te zijn.


Toernooidirecteur Richard Krajicek: Stefanos Tsitsipas past voor ons in de rij talenten die we vroeg in hun carrière een kans hebben gegeven en die daarna tot grote hoogte zijn gestegen. Het is dan ook niet voor niets dat hij al voor het vijfde jaar op rij in het ABN AMRO World Tennis Tournament te bewonderen is.


Stormachtige ontwikkeling
Hoe snel de ontwikkeling van Tsitsipas is gegaan wordt goed geïllustreerd door zijn deelnames in Rotterdam. Bij zijn debuut in 2017 was hij, als nummer 205 van de wereld, nog afhankelijk van een wildcard. Een jaar later strandde hij in het kwalificatietoernooi, maar in 2019 keerde hij als nummer 12 van de wereld terug. In 2020 was hij al een gevestigde naam in de mondiale top-10. Die zesde plaats op de ATP Rankings bezet hij op dit moment nog altijd.


Internationale doorbraak
De tennisfans in Nederland kennen Tsitsipas al een aantal jaar, zijn internationale doorbraak kende hij met winst in de Nextgen ATP Finals in Milaan in 2018. Hij bleek daar de beste van de spelers van 21 jaar en jonger. Een jaar later al bereikte hij het voorlopige hoogtepunt in zijn nog jonge carrière. Hij veroverde de titel in de ATP Finals in London, na overwinningen op Medvedev, Zverev, Federer en Thiem.


Bekend op en naast de baan
Tsitsipas heeft een grote schare fans. Niet alleen in de tenniswereld, maar ook daarbuiten. Het is te danken aan zijn activiteiten op social media, waar hij de wereld als 'Steve the Hawk’ deelgenoot maakt van zijn belevenissen als wereldreiziger.


Het spelersveld
Stefanos Tsitsipas is na Rafael Nadal, Gaël Monfils, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Daniil Medvedev en Jannik Sinner, de zevende speler die bekend is voor het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. De inschrijving voor het toernooi sluit op 1 februari.

Ander nieuws