Spectaculair optreden op grote hoogte van oud-winnaars tijdens de Grand Final van het Eurovisie Songfestival 2021

25 Maart 2021

Een zestal legendarische oud-winnaars wordt tijdens de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival opnieuw in de spotlights gezet. Lenny Kuhr (1969), Teach-In (met Getty Kaspers, 1975), Sandra Kim (1986), Helena Paparizou (2005), Lordi (2006) en Måns Zelmerlöw (2015) maken hun opwachting tijdens een interval act van de Grand Final op zaterdag 22 mei.

De winnaars brengen hun lied vanaf drie unieke locaties in Eurovisie Songfestival gaststad Rotterdam. De daken van de Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans Van Beuningen worden omgetoverd tot een podium, waarbij de zes oud-winnaars naar nieuwe hoogtes worden getild. Vandaar de naam van de act: 'Rock the Roof’.

Head of Show Gerben Bakker: "Het Eurovisie Songfestival is terug na een jaar afwezigheid. Reden genoeg om de miljoenen kijkers te trakteren op unieke optredens vanaf drie locaties midden in de stad. De titel van deze grote act is niet voor niets 'Rock the Roof'. Door letterlijk te filmen op grote hoogte willen wij Europa creatief en visueel verrassen. Daarnaast had ik mij geen betere stad dan Rotterdam kunnen wensen. Ieder shot in deze stad is raak. Rotterdam gaat niet snel vergeten worden.”

Bakker is trots op de artiesten die meteen 'JA’ zeiden op het verzoek om nóg een keer op te treden. "Omdat dit het 65ste Songfestival is maken we een reis door de tijd. Natuurlijk geven wij met heel veel liefde Nederlandse winnaars zoals Lenny Kuhr en Getty Kaspers dit unieke podium. Wij zijn er bijzonder trots op dat Teach-In in de originele bezetting na een zeer lange tijd weer samenkomt. Iedere optreden krijgt een eigen unieke sfeer.”

Ander nieuws